Nu kan du også kælke ned ad Københavns længe ventede skibakke

Den kunstige skibakke Copenhill indvies fra 4.-6. oktober, men det bliver ikke kun for folk på ski eller snowboard. Man kan nemlig også få sig en kælketur.

 

Den har været længe undervejs, men fredag 4. oktober åbner den kunstige skibakke på Amager Bakke.

Og det er med en glædelig nyhed til dem, der enten ikke kan, eller ikke har prøvet at stå på ski eller snowboard. Der bliver nemlig også mulighed for at tage sig en slags kælketur på en permanent kælkebakke – en såkaldt »tubby ride«, hvor man sætter sig i store dæk, der kurer ned ad bakken.

»Vi vil helst ikke have kælke op på bakken, mens der også er folk på ski, fordi det kan blive lidt farligt. Derfor er vi ved at klargøre en permanent kælkebakke, der bliver omtrent 40 meter lang, som vi regner med at have færdig til åbningsdagen,« siger Christian Ingels, der er direktør hos CopenHill til TV 2 Lorry.

Fra pisten er der udsigt over en del af København. Arkivfoto: Celina Dahl Fold sammen
Læs mere

Selv om kælkebakken bliver væsentligt kortere end skibakken på 450 meter, håber virksomheden, at kunderne fra sommeren 2020 vil kunne få den helt store kælketur fra bakkens top. Det kræver dog nogle sikkerhedsforanstaltninger først. Indtil da vil der være særlige kælkeaftener, som man kan tilmelde sig, hvor turen er lidt længere.

»Kælkeaftenerne er ikke annonceret endnu, men jeg tror, vi ender med at lave et fast arrangement hver anden torsdag fra kl. 18 til 20, hvor vi lukker af for den nederste del, så man kan kælke godt 100 meter ned. Der får man nok så meget fart på, at vi bliver nødt til at sætte anordninger op, der bremser de her tubes,« siger Christian Ingels.

Potentiel farlig og forsinket

Pisten på skibakken er lavet af hårde plastbørster. Den nederste halvdel har allerede været prøveåbnet for offentligheden i vinterferien i år, hvor Berlingske var med. Dengang forventede man, at skibakken ville stå helt klar i foråret.

Byggeriet, der har været forsinket, holdt heller ikke den tidsramme, og åbningen blev skubbet til omkring august/september i år. Men i slutningen af maj kunne mediet Ingeniøren afsløre, at Arbejdstilsynet endnu ikke havde givet tilladelse til, at man måtte færdes på bakken, fordi der var fare – omend meget lille – for, at skiløbere kunne blive »kogt ihjel«, hvis en af kedlerne i forbrændingsanlægget under skibakken skulle eksplodere.

Bakken, der ligger oven på Amager Ressourcecenters forbrændingsanlæg, har dog fået grønt lys nu og er klar til åbning. Der er stadig ledige tider i åbningsweekenden, men direktør Christian Ingels regner med, at der i løbet af ugen vil blive udsolgt.

Skibakken var et hit, da den blev prøvekørt af både voksne og børn i vinterferien i år. Arkivfoto: Celina Dahl Fold sammen
Læs mere