På Københavns nye skibakke: »Den er rigtig fin til en eftermiddag, og jeg tror også, at den er god til nybegyndere«

I København kan du hverken finde sne eller bjerge, men den nye kunstige skibakke på Amager giver alligevel en følelse af ægte skiløb. Berlingske har besøgt pisten, der havde første åbningsdag tirsdag.

 

Hænderne er samlet på ryggen, benene er bøjet, og de korte ski vender let snuderne mod hinanden. Arthur kører ned ad pisten, præcis som han har lært.

Men skituren er alligevel ikke helt, som den plejer at være. Der er ingen bjerge i horisonten og den hvide piste er erstattet af en grøn.

Bag Arthur kommer hans far, Nicolai Pedersen, susende. De er taget til Amager for at prøve den længe ventede kunstige skibakke, Copenhill, på toppen af Amager Ressourcecenter.

»Det minder om at stå på en rigtig piste, men man glider lidt i svingene, ligesom hvis der er is på. Den er rigtig fin til en eftermiddag, og jeg tror også, at den er god til nybegyndere, men jeg foretrækker at stå på en rigtig piste,« siger Nicolai Pedersen, der står på ski et par gange årligt.

Arthur, der har haft ski under fødderne tre gange før, er allerede på vej hen til det langsomme transportbånd for igen at blive løftet til toppen. Der er en smule kø og få meters afstand mellem de mange skiløbere på båndet.

Pisten er lavet af hårde plastbørster og er 450 meter lang. Den nederste halvdel har tirsdag og onsdag været prøveåbnet for offentligheden, men først engang i løbet af foråret, når hele pisten er færdig, åbner den endeligt. Den øverste del er den stejleste. Her skal en slæbelift trække skientusiasterne til toppen.

Flere steder på pisten står folk i orange jakker klar til at hjælpe de besøgende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Afterski, skiundervisning og skiudlejning

For foden af pisten ligger en udstyrsbutik, skiudlejning og en afterski-bar. Her er det også muligt at leje en skilærer for 400 kr. i timen. Det har Annette Klinke, der er afsted med sine døtre, valgt at gøre.

Det er fem år siden, familien sidst har været på ski, så skiundervisningen er en god måde for Laura på 13 år og Kathrine på ti år at få genopfrisket teknikken.

»Vi har snakket om at skulle på skiferie igen næste år, så pisten her er en god måde at få det genopfrisket på og finde ud af, om pigerne synes, det er lige så sjovt, som de syntes dengang,« siger Annette Klinke.

Fra pisten er der udsigt over noget af København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

De har booket tre timer på pisten og vil gerne komme igen, når de får mulighed for det.

»Jeg synes, det er en god bakke. Det minder meget om at stå på ski, men underlaget føles lidt anderledes, fordi man glider lidt i svingene, men det gør man jo også på en iset piste i Norge. Det kunne være fedt at komme igen en sommerdag, hvor solen skinner, og det ikke blæser så meget,« siger Annette Klinke.

Nogle meter oppe af pisten kører en skilærer langsomt baglæns, mens hun guider Kathrine sikkert ned. Hun er pakket ind i skitøj og hjelm. Det er en fordel, da det gør ondt at falde på det hårde underlag.

Efter den officielle åbning i foråret vil det koste 50 kr. pr. liftkort og yderligere 150 kr. i timen. Det vil også være muligt at købe årskort eller årskort kun til hverdagene. Her er prisen henholdsvis 2.495 kr. og 1.495 kr.

I toppen af pisten er der sort silikone, som skal gøre skiene glatte, så turen ned kan gå hurtigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.