Michelin-kokke åbner restaurant i populært sjællandsk sommerhusområde

Folkene bag Formel B kommer fra maj til at servere mad i strandkanten ved Høve Strand.

Det bliver to erfarne kokke fra Formel B, som kommer til at stå for den daglige drift af den kommende restaurant ved Lillero. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Holdet bag Michelin-restauranten Formel B slår sig snart ned i Danmarks største sommerhusområde, Odsherred i Nordvestsjælland. Det skriver Formel B i en pressemeddelelse.

Dermed ser det efterhånden ud til, at Formel-B-folket har rejst sig efter sit annus horribilis i 2020, hvor både pandemien, en brand og efterfølgende konkurs på Restaurant Palægade samt et Olsen Banden-lignende vinkup gjorde sit for at spænde ben for restauratørerne.

Formel Bs ejere, Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen, kommer fra 18. maj til at stå for restauranten Lille B og en dertilhørende strandbar ved overnatningstedet Lillero, som ligger ved Høve Strand i Odsherred.

Målet er at lave god, enkel og uhøjtidelig mad, der bliver serveret som deleretter, såkaldt family style.

»Det vil bogstavelig talt blive en helt nede på jorden-oplevelse i en superhyggelig setting. Og så gør det jo ikke noget, at det er Michelin-kokke, der er i køkkenet,« siger Kristian Arpe-Møller i pressemeddelelsen.

Folkene bag Formel B åbner Lille B ved Lillero Camping på Høve Strand i Odsherred. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr/Lillero.

Den skiftende menu i Lille B vil tage udgangspunkt i bæredygtighed og lokale råvarer, siger Kristian Arpe-Møller, som selv har et sommerhus få hundrede meter fra Lillero.

»Samarbejdet er et projekt, der mere er skabt af begejstring for Lillero og muligheden for at lave et køkken på det mest fantastiske sted end lysten til at åbne endnu en restaurant,« siger Arpe-Møller i pressemeddelelsen.

»Jeg tror, vi roligt kan sige, at Lillero med denne kombination virkelig er »one of a kind«. Det bliver magisk, vi glæder os,« siger Lau Sass, medstifter af Lillero, som på billedet står med sin kone og kompagnon, Michelle B. Sass. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr/Lillero.

Formel B har haft en Michelin-stjerne siden 2004 – og havde endda på et tidspunkt to – og folkene bag driver også den nu genopstandne Restaurant Palægade samt Uformel og Restaurant Sletten.

Selvom Lillero er en teltplads i det fri, så er det ikke et billigt sted at overnatte. En overnatning for to personer koster fra 1800 kroner, da Berlingske tjekkede mandag eftermiddag. Lillero åbnede i 2020 og er med sine luksustelte med varme, senge og havudsigt en del af den såkaldte glamping-bølge, altså glamourøs camping, der skyller over verden i disse år.

Opdateret 25/1 07:49: Lillero har gjort opmærksom på, at det ikke er en campingplads i traditionel forstand, da man ikke selv kan medbringe telt eller vogn. Derfor er »campingplads« ændret til »teltplads«.