Koncernchef har tillid til Dyrby efter sexismeanklage: »Han har taget et par fridage«

Chefredaktør Michael Dyrby på B.T. holder fri i kølvandet på sexismeanklage efter omdiskuteret dokumentar om TV 2.

 
Se traileren til dokumentaren metoo: Sexisme bag skærmen. Den omdiskuterede dokumentar hvor tidligere og nuværende ansatte på TV 2 fortæller om en sexistisk kultur. Video: discovery+ Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ansvarshavende chefredaktør på B.T., Michael Dyrby, bliver foreløbig hjemme.

Det bekræfter Anders Krab-Johansen, der er koncernchef og udgiver på Berlingske Media, overfor Berlingske.
Han meddelte det til B.T.s medarbejdere på et stormøde på redaktionen i Pilestræde onsdag.

»Michael Dyrby har taget et par fridage efter aftale med mig, fordi han trængte til det,« siger Anders Krab-Johansen til Berlingske.

Michael Dyrby har de seneste dage været i vælten, efter dokumentaren »Metoo: Sexisme bag skærmen« udkom på Discovery+. Kommunikationschef Anna Thygesen, der tidligere har været TV 2-ansat, fortalte i dokumentaren om en sexistisk bemærkning fra en unavngiven chef på TV 2.

Men Anna Thygesen valgte senere mandag at fortælle til Ekstra Bladet, at det var Michael Dyrby, der engang var nyhedschef og siden nyhedsdirektør på TV 2, og som siden er blevet chefredaktør på B.T, der ifølge hende sagde følgende:

»Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig,« skulle Michael Dyrby ifølge Anna Thygesen have sagt efter først at have spurgt til hendes fremtidsambitioner på tv-stationen.

Ordene skulle være faldet i en bus.

Michael Dyrby fastholdt mandag over for Berlingske, at han ikke havde sagt det, som Anna Thygesen påstår.

»Jeg er overbevist om, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende for 14 år siden til Anna Thygesen. Det ville naturligvis være helt uacceptabelt,« lød det i et skriftligt svar fra chefredaktøren.

Anders Krab-Johansen mener dog ikke, at ovenstående er direkte er årsag til Michael Dyrbys fridage.

»Michael er blevet træt«

Anders Krab-Johansen, hvorfor trængte Michael Dyrby til fridage? Var det på grund af anklagen fra Anna Thygesen, som han er uenig i?

»Dokumentaren om TV 2 har været længe undervejs. I mandags så vi jo allesammen, hvad det var for en kultur, der var på TV 2. I forbindelse med, den er blevet lavet, er der blevet stillet spørgsmål til Michael Dyrby, som har et skriftligt citat med i dokumentaren. Jeg tror bare, at på bagsiden af det er Michael blevet træt.«

Han har tidligere udtalt, han ikke var en del af det, da han arbejdede på TV 2, men at han var ked af, han ikke stoppede det. Holder det fortsat?

»Det er den forkerte, du spørger, det skal du spørge TV 2s ledelse om. Jeg tilhører Berlingske Media.«

Har du stadig samme tillid til Michael Dyrby, som du udtalte i går, du havde?

»Jeg har stadig fuld tillid til Michael Dyrby, der er en meget dygtig chefredaktør, der har skabt en fantastisk kultur på B.T. I de meget grundige undersøgelser af sexisme og andre forhold har der ikke været noget at udsætte. Der var sagen med de otte studentermedhjælpere, som blev håndteret på en god måde, som Michael også bidrog til. Dokumentaren handler om TV 2, den handler ikke om B.T.«

Sagen, som Anders Krab-Johansen hentyder til, handlede om, at otte studentermedhjælpere på B.T. havde fortalt ledelsen om grænseoverskridende oplevelser med den redaktør på avisen, der stod for at ansætte og vejlede netop studentermedhjælperne.

»Vi skal nok klare den«

De otte studentermedhjælpere blev tre måneder efter forløbet afskediget, fordi funktionen som community managers blev nedlagt og delvist erstattet med et automatiseret system, skrev fagbladet Journalisten.

HR-direktøren i Berlingske Media, Lise Glerup, afviste dengang overfor Journalisten, at de to ting havde noget med hinanden at gøre, og understregede, at sagen havde fået konsekvenser for redaktøren, som dog stadig arbejder på B.T.

Berlingske har også talt med chefredaktør på B.T. Jonas Rathje, som bekræfter, at der har været et medarbejdermøde på B.T., hvor Anders Krab-Johansen informerede om Dyrbys fridage:

»Krab-Johansen understregede på mødet, at det ikke var en ordre, men noget Dyrby selv bestemte.«

Jonas Rathje, forstår du godt, hvorfor Michael Dyrby vælger at blive hjemme?

»Det kan jeg ikke svare på. Jeg har ingen mulighed for at sætte mig i hans sted. Vi skal nok klare den her, hvis det er det, du spørger til. B.T. er fuldt operationsdygtig, ligesom når Michael ellers er på ferie.«

Berlingske har ikke kunnet få fat i Michael Dyrby, men overfor Ritzau bekræfter han, at han holder fri i nogle dage efter aftale med Anders Krab-Johansen.