Anna Thygesen sætter navn på sexistisk TV 2-chef: Det var Michael Dyrby

Michael Dyrby nægter at skulle have opført sig grænseoverskridende over for den nu tidligere TV 2-medarbejder Anna Thygesen tilbage i 2007.

Anna Thygesen er blevet provokeret af, at chefredaktør på B.T. Michael Dyrby ikke vil erkende, at han bidrog til en sexistisk kultur på TV 2, da han var nyhedsdirektør på kanalen. Derfor knytter hun nu hans navn til en bestemt episode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var tidligere nyhedsdirektør på TV 2 og B.T.s nuværende chefredaktør, Michael Dyrby, som på vej hjem fra en julefrokost i TV 2-regi tilbage i 2007 opførte sig sexistisk over for kommunikationschef Anna Thygesen, som dengang var nyansat på TV 2.

Det oplyser Anna Thygesen til Ekstra Bladet.

Michael Dyrby fastholder over for Berlingske, at han ikke har sagt noget sådan.

»Jeg er overbevist om, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende for 14 år siden til Anna Thygesen. Det ville naturligvis være helt uacceptabelt,« lyder det i et skriftligt svar fra chefredaktøren.

Den konkrete episode bliver beskrevet i den nye og længe ventede dokumentar fra Discovery+, »MeToo: Sexisme bag skærmen«, der blev offentliggjort i morges, og som viser et stærkt seksualiseret miljø på nyhedsstationen – især tilbage i 00erne.

»Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig,« skulle Michael Dyrby ifølge Anna Thygesen have sagt efter først at have spurgt til hendes fremtidsambitioner på tv-stationen. Ordene skulle være faldet i en bus.

Anna Thygesen navngiver ikke Michael Dyrby i selve dokumentaren, men er siden blevet »provokeret« af, at chefredaktøren ikke påtager sig et ansvar for egne handlinger og erkender, at han også bidrog til kulturen på TV 2 dengang.

»Og det passer ikke (at Michael Dyrby ikke var en del af kulturen, red.). Det blev jeg simpelthen provokeret af. Jeg synes simpelthen, at det er frækt,« siger Anna Thygesen til Ekstra Bladet om sin begrundelse for nu at nævne Dyrbys navn.

Dette har Anna Thygesen netop uddybet i et interview til DRs Aftenshowet:

»Dyrby, hvor dum tror du, at jeg er? Det vil jeg fandeme ikke finde mig i. Jeg siger jo ikke, at han skal sige, at der også var en julefrokost med Anna Thygesen. Men du skal fucking tage et ansvar,« sagde Thygesen i den forbindelse og konstaterede slutteligt:

»Jeg er pissesur.«