Husk rejseforsikringen....

.... Også i Europa. Skal du med ambulancefly hjem fra ferien i Europa skal du nemlig selv forsikre dig mod det.

Den offentlige sygeforsikring dækker fra 1. januar 2008 ikke længere hjemtransport i forbindelse med sygdom, selv om rejsen er gået til et andet EU-land.

Sygebehandling er dog stadig dækket, men vil du være sikker på at kunne komme hjem uden selv at skulle betale for et ambulancefly, skal du nu selv sørge for at forsikre dig.

Rejser du uden for EUs grænser til populære rejsemål som f.eks. Tyrkiet eller Egypten, er du slet ikke dækket længere. En privat rejseforsikring er derfor essentiel, hvis uheldet skulle være ude på ferien.

Forsikringsselskaberne har indtil videre ikke villet melde ud, hvad deres forsikringer kommer til at dække, og hvad prisen for en ny rejseforsikring vil blive.

Men nu har Tryg fremlagt deres nye rejseforsikringer. 272 kroner er prisen for en forsikring, der dækker en husstand i et år på rejser i Europa, hvis du vil være sikker på at kunne blive transporteret hjem ved sygdom.

Hvis du vil sikre dig, at du kan få lægebehandling og efterfølgende blive transporteret hjem, når du er uden for EU, skal du af med 495 kroner, hvis du har flere andre forsikringer hos Tryg. Ellers er prisen knap 1000 kroner.