Biografer siger stop: Horder af unge, velklædte mennesker ser ny animationsfilm og spiser bananer

En ny verdensomspændende TikTok-trend, hvor unge mennesker i jakkesæt ser en ny animationsfilm, får nu britiske biografer til at reagere.

De såkaldte minions har indtil videre været med i tre »Grusomme mig«-film og to »Minions«-film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valerie Macon/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år har 90er-moden været tilbage i gadebilledet, og tilsyneladende er også 90er-ironien fulgt med den.

Den nye animationsfilm, »Minions 2: Historien om Gru« kan nemlig næppe kaldes stor kunst, men alligevel går horder af unge mennesker i biografen for at se den iført deres fineste jakkesæt.

Efter TikTok-trenden, der har fået 30 unge mænd til at grave et stort hul ved Bellevue, får en anden TikTok-trend nu konsekvenser i den virkelige verden.

Man skulle tro, at biograferne ville være glade for de mange gæster, men i Storbritannien har flere biografer nu meldt ud, at unge mennesker i jakkesæt ikke må komme ind i biograferne. Det skriver The Guardian.

»Minions 2: Historien om Gru« fortæller forhistorien til »Grusomme mig« fra 2010, hvor hovedpersonen var superskurken Gru. Grus hjælpere var de små, gule og enøjede minions – et ord, der betyder en art servil undersåt – der talte sjovt og kom ud for skøre ting.

Berlingske har ikke anmeldt den nye film, men Filmmagasinet Ekko skriver, at filmen er »en løs samling af dårlige sketches, der efterhånden bare er irriterende«.

Men de unge mennesker er tilsyneladende uenige.

Danske »gentleminions«

De kalder sig »The gentleminions«, og de filmer sig selv, mens de ser »Minions 2« iført jakkesæt. Trenden er tilsyneladende begyndt i Australien, skriver flere medier, og spreder sig på TikTok under emneordet #gentleminions.

De unge mennesker poster – måske ironisk – om den lange ventetid siden den seneste »Minions«-film, og inde i biograferne råber de som minions og spiser bananer, der er minions' yndlingsmad, som du kan se i videoen herunder.

Tilsyneladende er der også gentleminions i Danmark. Tiktok-brugeren @philipjohansen0 har nemlig slået en video op, hvor en stor gruppe drenge eller unge mænd er i biografen.

@phillipjohansen0 Rise of gru

I en tredje video på TikTok kan man også se, at trenden er nået til et arabisktalende land, hvor gentleminions reagerer på en scene i »Minions 2«, som de kalder »den sørgeligeste scene i filmhistorien«.

Kostede biograf 11.000 kroner

Biografkæden Odeon Cinemas i Storbritannien er ifølge Rolling Stone blandt de biografer, der nu ikke vil have gentleminions ind i sine biografer.

»På grund af et lille antal hændelser i vores biografer over weekenden er vi nødt til at begrænse adgangen til biograferne i visse tilfælde,« udtaler Odeon Cinemas ifølge Rolling Stone til Sky News.

I Vue Cinemas i Worcester udtaler en biografchef til Worcester News, at trenden kostede ham 11.000 kroner.

»Jeg var nødt til at refundere alle billetterne i salen på grund af de børn, der råbte og efterlignede Minions, mens filmen spillede. Det var en gruppe på omkring otte børn. Nu, når vi ser børn komme ind for at se filmen udklædt, giver vi dem en advarsel. Vi fortæller dem, at hvis der er én klage, hvad end det måtte være, bliver de smidt ud af biografen,« udtaler vedkommende.

Minions blev kolossalt populære efter »Grusomme mig«, først især blandt små børn og siden blandt mange voksne mennesker, der deler »morsomme« billeder på Facebook.

Det sidste i en sådan grad, at de 1,9 millioner medlemmer af Reddit-forummet Terrible Facebook memes konstant deler billeder af deres yndlingsaversion: Minion-memer med dårlig billedkvalitet, stavefejl og ofte også indhold, de forbinder med at være en stereotypisk boomer.

Et eksempel på et billede, der er delt i gruppen Terrible Facebook Memes:

»Minions 2« sælger til gengæld voldsomt mange biografbilletter, og den ligger lige nu nummer et på den amerikanske box office-liste over de mest sælgende film lige nu.

Universal Pictures, der har produceret filmen, bifalder trenden. På Twitter skriver de:
»Til alle, der dukker op til »Minions« i jakkesæt: Vi ser jer, og vi elsker jer«.