Bartender: Æbler skal da drikkes

Æbler er en fantastisk ingrediens i drinks. Det kan den erfarne bartender Michael Shone fra cocktailbaren Salon 39 skrive under på. Her får du hans bud på tre drinks med æbler, som du selv kan lave derhjemme.

Billede: Michael Shone, bartender Salon 39 Fold sammen
Læs mere

Lysekronerne kaster et skær af varmt lys over det lille lokale. Bordene er dækket med hvide duge og krystalglas og tilfører sammen med de høje paneler og interiøret i mørkt træ et udtryk af historisk elegance. I Salon 39 på indre Frederiksberg i København kan man både spise og nyde en cocktail i de smukke, stemningsfulde omgivelser.

Bag baren står den 32-årige newzealænder Michael Shone. Gennem de sidste fire år har han sendt drinks over disken fra stedets velassorterede cocktailmenu. Både klassikere som Old Fashioned og Espresso Martini og Salon 39’s egne signaturcocktails.

Æbler som drinks
For Michael Shone er æbler en fast del af repertoiret, når der skal mixes, røres og komponeres drinks. Både i form af cider og æblebrændevinen Calvados, men naturligvis også som friskpresset juice.

“Æbler er fantastiske at bruge i baren, fordi de fås året rundt og i mange forskellige smage og teksturer. De kan pifte enhver cocktail op”, fortæller Michael Shone.

Æbler fra Pink Lady® er særligt velegnede som ingrediens i drinks på grund af den intense smag. Det adskiller sig fra andre æblersorter ved at have en delikat balance mellem sødhed og syrlighed. Samtidig oxiderer æbler fra Pink Lady® ikke så hurtigt efter at vær eblevet skåret, hvilket gør det perfekt, når din drink skal pyntes.

Billede: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Michal Shone forklarer, at æbler en genial ingrediens, fordi de både kan tilføre friskhed, sødme og dybde til smagen.

”Grønne æbler har et højt niveau af syre og kan bruges som et supplement til juice af citrusfrugter. De kan virkelig friske en Gin highball op eller tilføre lidt mere frugtighed til en Pisco Punch i de varmere måneder”, forklarer han og forsætter:

”Mørkere æbler er som regel sødere og har en mere robust smag. De passer godt til de ingredienser, du kan få i efterårs- og vintermånederne og gør sig f.eks. godt med mere afdæmpede vintersmage som i røgede whiskyer og korn-baserede amerikanske whiskyer. Ahornsirup, røde frugter og rodfrugter er også godt”.

Pink Lady i glasset
Pink Lady® har en naturlig sødme og et stort indhold af frugtsukker, hvilket gør det perfekt som drinkingrediens. Faktisk har Pink Lady®-æblet fået sit navn fra en drink. Nemlig den ginbaserede Pink Lady med den smukke, røde farve.

Mange af de lækre cocktails med æbler, som serveres på byens cocktailbarer, kan du nemt selv lave derhjemme. Her er en af Michael Shones favoritter:

Varm æble-toddy

  • 40 ml Spiritus efter eget valg, fx en god, krydret rom
  • 100 ml Varm æblecider
  • 20 ml Ufiltreret æblejuice
  • 10 ml Honning
  • 1 Stykke hel kanel
  • 1 Tørret nellike og 1 Stjerneanis
  • ½ Tsk Smør

Fyld et glaskrus med kogende vand. Gør de øvrige ingredienser klar undtagen smørret. Tøm glasset for vand og hæld de øvrige ingredienser ned i glasset. Tilsæt smør og rør rundt, til den er smeltet. Servér med lidt revet muskatnød og en ske.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Native & Creative i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.