USA-aktier: Behersket positiv start på Wall Street

De amerikanske aktiebørser har startet tirsdagens handel med marginale stigninger.

Efter fem minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. højere i 2268,57, og tilsvarende stigninger ses i Dow Jones- og i Nasdaq-indeksene.

Der er næppe heller udsigt til den store drama resten af tirsdagen, der formentlig vil være præget af, at mange investorer har foretaget deres sidste handler i 2016 og åbner først bøgerne igen, når året er skiftet til 2017.

De amerikanske aktier er steget pænt efter den overraskende valgsejr til Donald Trump ved præsidentvalget i november. Det har fået nogle til at spekulere i, at der måske er taget forskud på nogle af de stigninger, der ellers var ventet i 2017.

- Det har været en voldsom bevægelse baseret på løfter om investeringer i infrastruktur, forventninger om skattenedsættelser og mindsket regulering. Men tingene har udviklet sig lidt forud for sig selv, vurderer en investeringschef over for CNN Money.

Siden præsidentvalget er S&P 500-indekset steget 8,5 pct.

Klokken 16 dansk tid vil der være fokus på en opgørelse over udviklingen i forbrugertilliden i USA i december. Ifølge et estimat fra Bloomberg News venter analytikerne at se en stigning til 109,0 i dagens måling fra 107,1 i november.