Torsdagens obligationer: Renten trukket op mens aktierne lettede

En rentestigning, der blev sat i gang, mens de europæiske aktieinvestorer fejrede, at de hollandske vælgere undlod at gøre det højreorienterede Frihedspartiet til landets største, gik en smule i sig selv igen torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Den toneangivende rente med udløb i 2027 endte dog med en rente på 0,71 pct. Det var en stigning på 2 basispoint i forhold til onsdag.

Torsdag kunne investorerne også tygge på udfaldet af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som for første gang siden december hævede sin ledende rente.

De fleste havde forudset, at centralbanken anført af Janet Yellen ville hæve den ledende rente med 0,25 pct.point til intervallet 0,75-1,0 pct. Til gengæld var der færre, som havde spået en så rolig tone fra Federal Reserve i forhold til tempoet af de forestående pengepolitiske stramninger.

Fra USA dumpede en række nøgletal ind i løbet af eftermiddagen. Her overraskede det påbegyndte boligbyggeri positivt, mens antallet af byggetilladelser skuffede. Antallet af nytilmeldte ledige var stort set som ventet.

Erhvervstillidsindekset fra Federal Reserves afdeling i Philadelphia faldt samtidig knap så meget, som økonomer ifølge Bloomberg News havde forudset.

Torsdag bød også på en rentemeddelelse fra den britiske centralbank, Bank of England, der som ventet fastholdt sin ledende rente og sine opkøbsprogrammer samt inflationstal fra eurozonen, der heller ikke overraskede. De europæiske forbrugerpriser steg med 2,0 pct. i februar sammenlignet med samme måned sidste år.