Torsdagens aktier: FLSmidth og TDC trodsede sur stemning

Ingeniørkoncernen FLSmidth og TDC formåede som nogle af de eneste at holde dampen oppe på det danske aktiemarked torsdag, hvor stemningen generelt set var til den negative side.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede torsdag i indeks 1049,46 efter et dyk på 0,5 pct., og det var en værre udvikling end rundt på de europæiske børser.

»Der har ikke været de helt vilde udsving. Det har været til den negative side, efter at det amerikanske marked faldt tilbage i går, og så faldt det danske marked yderligere i løbet af eftermiddagen, men det er marginaler,« siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Den Europæiske Centralbank holdt torsdag rentemøde, men der var ikke ekstra tiltag fra banken, der arbejder på at løfte inflationen og væksten i Europa.

Der kom heller ikke noget nyt på bordet fra de store olielande i Opec-samarbejdet, som havde sat hinanden i stævne i Østrigs hovedstad, Wien.

Rygter gik på, at der var et produktionsloft på tale, men det endte med ingenting, bekræftede Indonesiens energiminister, Sudirman Said, torsdag eftermiddag ifølge Bloomberg News.

FLS til vejrs

I toppen af C20 sluttede FLSmidth, der torsdag kunne se sin amerikanske branchekollega Joy Global levere et overraskende plus i andet kvartal, men dog melde om fortsat svære udsigter for industrien. Aktien steg 1,4 pct. til 241 kr.

»Aktien kører lidt sin egen vej i dag. Der har været pæn udenlandsk købsinteresse, som trækker den op,« siger Mads Zink.

I samme luftlag havde FLSmidth selskab af TDC, der kunne se konkurrenten Telenor sløjfe sit billigste mobilabonnement og sætte priserne op, hvilket har været en strategi, som teleselskaberne på det danske marked har kørt de seneste otte-ni måneder.

»Telenor har hævet mindstepriserne, og det smitter positivt af på TDC. Vi ser, at markedsforholdene for teleselskaberne bliver ved med at blive forbedret, så det er helt fair, at TDC stiger på den her nyhed,« siger Mads Zink.

TDC-aktien lukkede 1,1 pct. højere i 34,13 kr. I hælene på telekoncernen fulgte biotekselskabet Genmab, der har startet et nyt studie med midlet Ofatumumab, som nu også skal testes hos patienter med sklerose - ud over leukæmi, som det er godkendt til. Genmab-aktien steg 0,9 pct. til 1230 kr.

I bunden sluttede ingredienskoncernen Chr. Hansen, der uden nyheder dykkede 1,8 pct. til 419,10 kr.

»Der har ikke været nyt fremme, men det er igen udlandet, som trækker aktien,« siger Mads Zink.

Nyheder var der til gengæld fra Vestas, hvis offshoreselskab, MHI Vestas, landede en betinget aftale om at skulle levere møller til det store Horns Rev 3-projekt i Danmark. Ordren er på 400 MW, men trods udsigten til en stor bestilling dykkede Vestas-aktien 0,3 pct. til 473,10 kr.

BoConcept kan blive solgt

Blandt de mindre selskaber var der fokus på møbelkoncernen Boconcept, der kan være på vej mod et salg til kapitalfonden 3i Group. Selskabet har lagt et bud på 500 kr. per B-aktie, og det skal ses i forhold til onsdagens lukkekurs på 449,50 kr.

Bestyrelsen forholder sig umiddelbart positivt til købstilbuddet, og torsdag steg aktien med 10,3 pct. til 496 kr.

I en anden afdeling var der nyt om Matas, da Jyske Bank sænkede sit kursmål for aktien med 20 kr. til 150 kr., men holdt fast i sin købsanbefaling. Aktien steg alligevel 0,4 pct. til 119 kr.