Tirsdagens aktier: Ambu kan få opmærksomhed i grøn børsåbning

Efter et opkøb i høreapparatbranchen kan William Demant og GN Group komme i fokus tirsdag, hvor medicoselskabet Ambu også kan få opmærksomhed efter en forsidehistorie i Dagbladet Børsen.

Tirsdagen ser overordnet set ud til at starte med god stemning på aktiemarkedet herhjemme, efter at der har været fremgang i både de amerikanske og asiatiske aktier efter dansk børslukketid.

Den positive investorholdning forsætter tirsdag morgen, hvor futures-markedet i både Europa og USA indikerer små stigninger.

Mandag var stemningen mere negativ herhjemme, og samlet set faldt C25-indekset med 0,3 pct. til 1143,64 - med Mærsk-aktierne som agterlanterner.

AMBU KAN STÅ FORAN MARKANT FREMGANG

Medicovirksomheden Ambu, der er en af højdespringerne på fondsbørsen i København, kan muligvis stå over for en markant fremgang med en tidobling af toplinjen. Det fortæller topchef Lars Marcher til Dagbladet Børsen.

Det er i første omgang investeringsbanken JPMorgan, som venter, at Ambu kan tidoble sit salg frem mod 2025 til knap 23 mia. kr. fra næsten 2,4 mia. kr. i seneste regnskabsår.

»Vi har kun kradset i overfladen, og det er rigtigt, som JPMorgan siger, at den acceleration, der skal komme i markedet, kommer fra 2020 og indtil 2025, 2030. Det er dér, hvor der virkelig kommer en form for effekt,« siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu, til Børsen.

Mandag steg Ambus aktie 0,8 pct. til 220,80 kr. Indtil videre er aktien steget 98,6 pct. i år.

OPKØB I BRANCHEN FOR HØREAPPARATER

Tirsdag morgen er det kommet frem, at italienske Amplifon overtager den spanske høreapparatkæde Gaes Medica, som hidtil har været familieejet - og samtidig var den største privatejede specialforhandler i branchen.

Det sker til en pris på 528 mio. euro (3,93 mia. kr.). Gaes har sit eget private label-brand inden for høreapparater, hvor nogle af de større producenter leverer komponenter. Derudover sælger selskabet også brandede produkter fra andre producenter. Både danske William Demant Holding og Sivantos leverer ifølge Ritzau Finans' oplysninger til Gaes-kæden.

Gaes blev sat til salg i foråret, og blandt producenterne af høreapparater blev William Demant og schweiziske Sonova, to af verdens største, nævnt som mulige købere.

Derfor kan William Demant også komme i fokus fra morgenstunden, efter at aktien mandag sluttede uændret i 302,40 kr.

Den anden børsnoterede danske høreapparatkoncern GN kan også få del i opmærksomheden. Selskabet har desuden mistet en storaktionær, da T. Rowe Price har solgt aktier og nu ejer mindre end 5 pct. af det danske høreapparats- og lydudstyrsselskab.

GN-aktien faldt 0,5 pct. til 301,40 kr.

KONKURRENTREGNSKABER

Dagen byder også på konkurrentregnskaber. Novo Nordisks investorer kan skæve til regnskabet for andet kvartal fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly, der offentliggøres tirsdag ved middagstid.

Novo Nordisk-aktien sluttede mandag 0,3 pct. højere i 321,55 kr.

Inden den danske børsåbning har DP World, der er en af de fem største havneselskaber i verden og konkurrerer med APM Terminals, fremlagt regnskab for andet kvartal.

Væksten i antallet af flyttede containere var en hel del lavere hos havneoperatøren sammenlignet med første kvartal. I DP Worlds havne blev der flyttet i alt 18,0 mio. tyvefodscontainere (TEU) i andet kvartal, hvilket svarede til en vækst på 2,5 pct. - eller 3,8 pct. på sammenlignelig basis. I første kvartal havde DP World vist en vækst på 7,3 pct. - og 8,4 pct. på organisk basis.

Mærsks B-aktie faldt mandag 2,6 pct. til 8346 kr.

PARKEN I FOKUS EFTER KOMMENDE MÅLMANDSSALG

Parken Sport & Entertainment kan se frem til at få penge i kassen for FC Københavns svenske landsholdsmålmand, Robin Olsen, der er på vej til Serie A-klubben AS Roma. Det bekræfter FCK-træner Ståle Solbakken over for TV3 Sport.

Ifølge udenlandske medier betaler Roma 86 mio. kr. for svenskeren.

Parkens aktie steg 2,2 pct. til 82,80 kr. mandag.

/ritzau/FINANS