Teknologiaktier fortsætter himmelflugten

NASDAQ-børsen lukkede onsdag i 10.998 efter en stigning på 0,5 procent og satte dermed rekord for mere end 30. gang i år.

NASDAQ-børsen med de store techselskaber satte igen rekord onsdag og nærmer sig nu en ny milepæl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bryan R. Smith/EPA/Ritzau Scanpix

De amerikanske teknologiaktier bliver ved med at sætte rekorder. Den teknologi-tunge NASDAQ-børs lukkede onsdag i 10.998 og nærmer sig dermed 11.000 for første gang.

NASDAQ har oplevet en stigning på 22 procent siden årsskiftet, hvor særligt Amazon, Microsoft og Apple har løftet børsen op til nye højder.

Chefstrateg i Nordea Andreas Østerheden ser flere faktorer som medvirkende til, at teknologiaktierne bliver ved med at stige:

»Det er aktier med momentum, og mange af dem har lige leveret rigtig pæne regnskaber,« siger han.

Han vurderer, at der kan komme en fase efter lang tid med store stigninger, hvor udviklingen stagnerer. Alligevel er han optimistisk på sektorens vegne:

»Der kan komme et tidspunkt, hvor investorerne vil tage noget profit, men på lang sigt vurderer jeg, at mange af teknologiselskaberne vil klare sig godt.«

Risiko for regulering

Nykredits chefstrateg, Frederik Engholm, er en kende mere skeptisk over for teknologiaktierne på den lange bane:

»Stigningen på teknologiaktierne kan ikke blive ved, men det er svært at sige, hvornår det stopper,« siger han.

Det er særligt de største techselskabers stigende politiske magt og indflydelse, der afholder Frederik Engholm fra at være for optimistisk.

»Med den størrelse, de her selskaber har fået, er der markant risiko for, at politikerne på et tidspunkt kan beslutte sig for at regulere dem mere eller endda splitte dem op.«

Det brede amerikanske S&P 500-indeks steg onsdag med 0,6 procent, og de amerikanske og asiatiske aktiemarkeder klarede sig generelt godt onsdag, mens det så værre ud for Europa. I Danmark åbnede C25 torsdag med et lille fald, men er alligevel steget med tre procent den seneste måned.