Sonova skruede op - tyske aktier til vejrs

Rekorder var et gennemgående tema i den globale aktiehandel mandag, hvor blandt andet også det tyske DAX-indeks sluttede i det højeste niveau nogensinde efter en generelt flot dag for de europæiske aktier.

Samtlige store toneangivende indeks på kontinentet steg - med mellem 0,3 pct. og 2,2 pct. - på en dag, der også bød på lukkerekord nummer 40 i 2013 for det danske C20 Cap-indeks.

På selskabssiden var der positiv opmærksomhed til den schweiziske høreapparatproducent Sonova, der afleverede regnskab for første halvår 2013/14. Sonova gik klart igennem til investorerne med en pæn opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret og en omsætning for første halvår, der slog analytikernes estimater.

Sonova, der er verdens største høreapparatproducent målt på markedsandel, omsatte for 947,8 mio. sfr. i første halvår mod ventet 926,6 mio. sfr. blandt analytikerne ifølge Bloomberg News, mens bundlinjen var stort set på linje med det ventede.

Samtidig skruede det schweiziske selskab forventningerne til hele årets salgsvækst op til 8-10 pct. mod tidligere ventet 6-8 pct. Salgsvæksten i første halvår var 8,6 pct. Forventningerne til driftsresultatet (EBITA) blev løftet til en vækst på 11-14 pct. mod tidligere ventet 9-13 pct.

Sonova-aktien endte 5,4 pct. højere og blandede sig helt i toppen af Stoxx 600-indekset, der samlet løftedes med 0,6 pct.

Dagens mest stigende papir i det paneuropæiske indeks var dog kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der hoppede med 14,7 pct. til 489,7 pence.

Aberdeen Asset Management har købt Lloyds Bankings Scottish Widows Investment-forretning, der blandt andet håndterer pensionsopsparinger og livsforsikringer. Prisen for transaktionen er 560 mio. pund, og handlen skaber den største børsnoterede pengeforvalter i Europa, skriver Bloomberg News.