Mandagens aktier: Novo og Genmab under lup i fortsat presset marked

Arkivfoto. Novo Nordisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL New

Novo Nordisk og Genmab er i positivt lys blandt de danske aktier mandag morgen, hvor stemningen ellers generelt fortsat klart er til den svage side.

Fredag faldt C25-indekset med 1,3 pct. til 1237,55, og Genmab endte helt i bunden blandt elitepapirerne. Årsagen til mismodet var det amerikanske luftangreb i Irak natten til fredag, der har skabt frygt for en ny større krise i Mellemøsten.

Det ramte særligt de cykliske aktier hårdt, og mandag vil der derfor helt naturligt igen være opmærksomhed omkring blandt andet A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie fredag faldt 2,1 pct. til 9452 kr., FLSmidth, der tabte 1,7 pct. til 267,90 kr., og vindmølleproducenten Vestas, som faldt for tredje handelsdag på stribe - med 1,6 pct. til 648,60 kr.

Generelt ser presset på markedet ud til at fortsætte mandag, hvor futures i både USA og Europa indikerer flere fald.

FLERE LØFTEDE KURSMÅL

Positive indslag er der dog også umiddelbart. I hvert fald kan både Novo Nordisk og Genmab glæde sig over pænt løftede kursmål fra en stribe udenlandske børshuse.

Genmab, der fredag faldt 2,8 pct. til 1444,50 kr. og endte sidst i C25-indekset, har fået løftet sit kursmål hos amerikanske JPMorgan til 1700 kr. fra 1500 kr.

Anbefalingen er fortsat "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Novo Nordisk har fået skruet på kursmålet hos både JPMorgan, Morgan Stanley og Bernstein.

Førstnævnte har løftet til 460 kr. fra 435 kr. og gentaget "overvægt", Morgan Stanley sigter nu efter 411 kr. mod tidligere 390 kr. og siger stadig "ligevægt", mens Bernstein har skruet op til 430 kr. fra 400 kr. Her er anbefalingen også i positivt terræn på "outperform".

Novo-aktien faldt fredag 1,4 pct. til 383,20 kr.

Også Pandora kan smykke sig med et nyt kursmål - her hos den britiske storbank HSBC, der har skruet op til 305 kr. fra 280 kr.

Banken gentager samtidig den neutrale anbefaling "hold", viser data fra Bloomberg News.

Blandt de mindre selskaber har plastikkoncernen SP Group fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" Kursmålet er løftet til 270 kr. fra 260 kr., rapporterer Bloomberg News.

SP Group faldt fredag 3,1 pct. til 251 kr.

SAS OG MAERSK DRILLING OGSÅ UNDER LUP

Blandt sidepapirerne må der desuden igen ventes fokus på både luftfartsselskabet SAS og borerigselskabet Maersk Drilling, da angrebet fra USA i Irak også har skabt usikkerhed om olieforsyningsbilledet og dermed presset priserne på det sorte guld op.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i marts er mandag morgen - med en stigning på 2,3 pct. - presset op over 70 dollar, efter at prisen også tog et stort hop fredag.

Det har modsatrettede perspektiver for SAS og Maersk Drilling, da SAS med stigende oliepriser kan se frem til en forhøjet brændstofregning, mens Maersk Drilling kan se sit marked forbedret af de stigende priser.

Fredag faldt SAS med 3,1 pct. til 10,83 kr., mens Maersk Drilling lagde 1,2 pct. til værdien og steg til 453 kr. Det var i øvrigt sjette handelsdag på stribe med fremgang til den aktie.

/ritzau/FINANS