Mandagens aktier: Lundbeck vender rundt og topper rødt C25 efter opkøb

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Efter et indledende fald bliver Lundbeck-aktien mandag ved middagstid sendt til tops i det danske eliteindeks, C25, der som helhed falder 0,4 pct. til 1143,43.

Lundbeck fortalte fra morgenstunden, at det vil købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals for en pris, der svarer til 13 mia. kr. Det takserede investorerne til et fald på op til 4,2 pct. fra børsåbningen, men siden er aktien vendt rundt.

Ved middagstid stiger den 2,8 pct. til 243 kr., hvilket kan tilskrives de udmeldinger om købet, som ledelsen er kommet med i løbet af formiddagen, vurderer Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank.

»Det kan blive en rigtig god forretning. Det kan virke som mange penge, men i den her sektor er det meget normalt at betale de her priser,« siger han til Ritzau Finans og fortsætter:

»Markedet skulle lige sunde sig og høre strategien, og nu ser det ud til, at folk begynder at tro på det,« fortsætter senioraktiehandleren.

OLIEPRISERNE LØFTER DRILLING - OG PRESSER MÆRSK

Blandt de mest stigende aktier i eliteindekset ligger Maersk Drilling, der stiger 2,3 pct. til 409 kr., mens B-aktien i Mærsk i den anden ende af indekset falder 2,6 pct. til 8086 kr.

Oliepriserne er steget omkring 10 pct., siden der i weekenden var droneangreb på olieraffinaderier, hvilket midlertidigt har reduceret den daglige produktion med 5,7 mio. tønder.

Genmab-aktien stiger ved middagstid 2,1 pct. til 1394 kr., hvilket ifølge Christian Thatje skyldes positive data, som selskabet leverede fredag.

Her kunne selskabet berette om positive toplinjeresultater i fase 3-studiet Candor med Darzalex og kræftmidlet Kyprolis fra Amgen og Dexamethason - samt for to fase 3-studer med Ofatumumab fra partneren Novartis.

»Der kom stærke data fredag, men den lå overraskende svagt. Nu har flere analytikere dog været ude og kommentere, at det faktisk var rigtig fine data,« vurderer han.

Guggenheim Securities har løftet kursmålet for Genmab-aktien til 1719 kr. fra 1529 kr. Der anbefales stadig "køb" af aktien.

VA-TAL SENDER DEMANT I DØRKEN

Demant og GN har fået knap så opløftende nyt fra USA, hvor selskabernes markedsandele hos den amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) faldt i august.

Demant og GN Hearing faldt begge - til henholdsvis 16,7 pct. i august fra 17,3 pct. måneden før og 18,4 pct. fra 18,5 pct.

Schweiziske Sonova øgede derimod sin markedsandel målt på værdi til 43,7 pct. fra 42,4 pct.

Demant-aktien falder helt til bunds i C25-indekset med et fald på 3,1 pct. til 195,80 kr., mens GN klarer frisag og stiger 0,6 pct. til 287,10 kr.

»Det var også skuffende for GN, men det kommer ikke som den store overraskelse - også har aktien været godt nede siden regnskabet. Overordnet set er den gode historie stadig til stede med en god pipeline,« mener Christian Thatje.

ØRSTED FALDER OVEN PÅ ANALYSENYT

Ørsted falder ved middagstid 1,4 pct. til 637,40 kr., efter at britiske HSBC har sænket sin anbefaling af energiselskabet til "hold" fra "køb".

Kursmålet er stadig 680 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Dagens højdespringer på den københavnske fondsbørs skal mandag findes uden for eliteindekset, hvor aktien i Glunz & Jensen fortsætter den seneste måneds kursridt og stiger 8 pct. til 81 kr.

Den seneste periode har den tyske storaktionær Heliograph Holding købt op i selskabet, ligesom også Strategic Investments har øget sin ejerandel i selskabet.

/ritzau/FINANS