Mandagens aktier: Demant retter sig lidt i grønt C25

(ARKIV). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Demant genvinder noget af fredagens tab fra handelsstart mandag, hvor aktien sammen med Simcorp indtager toppen af C25-indekset med stigninger på 0,6 pct. og 0,7 pct. til henholdsvis 209,80 kr. og 761,50 kr.

Samlet set stiger C25-indekset efter få minutters handel med 0,3 pct. til 1250,14.

Julefreden har mandag sat sig i de finansielle markeder, hvorfor der derfor ikke ventes de store udsving.

Mens Demant mandag retter sig en smule efter skuffende salgstal fra sidste uge, er der mandag morgen ikke nyt om Simcorp, som forklarer stigningen.

Topdanmark er tilbage i det fine selskab

Topdanmark erstatter mandag Maersk Drilling i C25-indekset. Topdanmark-aktien har tidligere huseret i eliteindekset, der er sammensat på baggrund af de 35 aktier med størst markedsværdi i free float, hvoraf de 25 mest omsatte papirer over de seneste seks måneder udgør indekset, der revideres to gange årligt - i juni og december.

Forsikringsaktien stiger 0,2 pct. til 329 kr. mandag morgen.

Enzymkoncernen Novozymes kan komme i søgelyset mandag, hvor Jyllands-Posten skriver, at selskabet efter fire år uden vækst har skiftet tilgang til markedet. For nylig har enzymproducenten nemlig hyret en dygtig sælger i form af selskabets nye topchef, Ester Baiget, til at stå i spidsen for selskabet.

Novozymes-aktien stiger 0,5 pct. til 321,60 kr.

Demant kom i modvind fredag efter offentliggørelsen af tal for høreapparatselskabernes salg i den offentlige amerikanske salgskanal Veteran Affairs, VA, som viste, at Demant taber markedsandele.

De tabte markedsandele blev omsat til et tab i Demants aktiekurs på 1,4 pct. fredag, hvor aktien lukkede i 208,50 kr.

Mandag indhenter aktien noget af det tabte med en stigning på 0,6 pct. til 209,80 kr.

Roblon får løftet kursmålet

ABG Sundal Collier har løftet sit langsigtede kursmål for aktien i Roblon med 30 kr. til 165 kr. Der er dog ikke fundet anledning til at ændre på salgsanbefalingen, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Der er da også et stykke vej op til aktiens nuværende niveau. Fredag lukkede aktien i 191 kr. Mandag stiger aktien yderligere 0,5 pct. til 192 kr.

Maersk Drilling træder mandag ud af eliteindekset. Indeksmedlemskabet har betydning for blandt andet den udenlandske analysedækning og dermed på omsætningen af aktien. Drilling-aktien stiger mandag 0,4 pct. til 419,60 kr.

Mærsk-investorerne kan skæve til spotprisen på containerfragt fra Asien til Europa, der røg i vejret igen i sidste uge. Raterne steg med 5,7 pct. til 944 dollar per tyvefodscontainer (teu) ifølge en opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange.

Mærsk B-aktien stiger 0,5 pct. til 9606 kr.

AGF annoncerede søndag, at klubben forlænger med cheftræner David Nielsen frem til 30. juni 2023, og mandag bliver det aktiemarkedets tur til at vurdere David Nielsens kvaliteter. Fodbold-aktien går frem med 1,1 pct. til 0,37 kr.

/ritzau/FINANS