Lundbeck: AA21004 som ventet i fase III (NY)

Lundbeck og Takeda har sendt stoffet Lu AA21004 (til behandling af depression) i klinisk fase III, oplyser Lundbeck. Det var ventet at forsøget ville blive påbegyndt i år. Det har Lundbeck tidligere indikeret og analytikerne troet på.

Baseret på positive fase II-data er de første patienter til et fase III-forsøg begyndt at blive indrulleret. Der ventes mere end 2000 patienter i fase III-forsøget. Dataene fra fase II-forsøget var meget positive og giver håb om at stoffet kan afløse Lundbecks nuværende depressionmidler efterhånden som de går af patent.

Det positive fase II-studie fik aktien til at stige markant i starten af oktober. Midlet er udset at være efterfølgeren for Lundbecks storsællert Lexapro, som går af patent i USA i 2012 og fik koncernchefen for Lundbeck Claus Bræstrup til at vurdere:

- De her resultater er tæt på at være sindssygt vigtige. Studiet viser, at vi har knivskarpe effekter mod depression både på den lille og den høje dosis. Med andre ord det, der i fagsproget hedder robuste gode data.

Lundbeck vil modtage en milepælsbetaling på 40 mio. dollar, der vil blive bogført i fjerde kvartal.

Forventningerne til indtjeningen før særlige poster fastholdes. Milepælsbetalingen er en særlig post, oplyser Lundbeck.

Det er ikke overraskende at Lundbeck og Takeda sender AA21004 i fase III nu. Det er vurderingen fra analytiker i Jyske Bank Peter Andersen.

- Det er fuldstændig som ventet, siger han til RB-Børsen

- Det ændrer ikke andet en marginalt ved mine estimater, understreger han.

Der er stadig et stykke tid til stoffet, der er mod depression kommer i handelen.

- Jeg venter det sker i 2011, siger han.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )