Finansradio: Sløv start til aktier efter skidt amerikansk dag

Det danske aktiemarked ventes at starte lavere her til morgen, grundet et markant fald i USA i går efter dansk lukketid og frem. Dog lukkede Asien positivt og futures peger opad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan afbøje faldet, og meget afhænger af hvilken vej Mærsk-aktien trækker efter gårsdagens mange nyheder fra koncernen.

Efter flere dage med fald, bød det danske aktiemarked i går på flotte stigninger til bl.a. Mærsk og D/S Norden. Det toneangivende C20-indeks endte dagen i går med en stigning på 1,32 pct. til 444,27. Det er første gang i 2008, at det danske C20-indeks er endt dagen positivt.

USA lukkede negativt i går. Dow Jones lukkede 1,86 pct. nede. Nasdaq lukkede med et fald på 2,36 pct.

Japanske Nikkei lukkede med en stigning på 0,49 pct., mens Hongkong indekset, Hang Seng, kan noteres for en stigning på 0,92 pct.

Herhjemme kommer Bang & Olufsen i fokus, når selskabet onsdag offentliggør regnskabet for 1. halvår.

Bang & Olufsen steg i går med 1,69 pct. til kurs 452.

Oliepenge fra store arabiske fonde ser ud til for alvor at blive investeret i Danmark. Fondene vil gå efter virksomheder, der er stabile og har en langsigtet horisont. Og prisen synes ikke at spille en rolle. Det fremgår af dagbladet Børsen.

I går købte United International Bank fra Bahrain således den danske virksomhed Kosan Crisplant, og der blev varslet flere opkøb.

Dermed starter en ny fase i Danmark, hvor mellemøstlig storkapital investerer direkte i Danmark. Før kom investeringerne typisk med London som mellemled.

Det amerikanske primærvalg i New Hampshire blev afholdt i nat, og lidt uventet gik sejren til Hillary Clinton, der ellers i de seneste meningsmålinger stod til at tabe stort til Barack Obama.

Dermed er det amerikanske valg for alvor skudt i gang. John McCain vandt for republikanerne.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk