Asien: Trump-uro trækker hele regionen ned

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktier falder torsdag, hvor amerikanske dollar er tæt på et halvt års lavpunkt på grund af stigende usikkerhed omkring præsident Donald Trumps fremtid oven på forsøget på at blande sig i en FBI-undersøgelse.

Investorerne læner sig op ad deres amerikanske kolleger, der onsdag sendte Wall Street-børsen markant ned.

Oplysninger om Trumps problematiske indblanding har fået justitsministeriet til at udpege tidligere FBI-chef Robert Mueller til at undersøge de påståede russiske indblandinger i det amerikanske præsidentvalg.

- Udnævnelsen ser ud til at være et forsøg på at løse problemet hurtigt. Selv om det er gode nyheder, er der behov for yderligere undersøgelser, og vi må vente at se, hvad de kan afsløre. Som sådan står markederne stadig med en høj grad af usikkerhed, siger markedsstrateg Yoshinori Shigemi fra JPMorgan Asset Management i Tokyo til Reuters.

I Tokyo vægter en styrket yen tungt over markedet. Nikkei 225-indekset falder 1,6 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 1,5 pct.

De kinesiske markeder er også negative. Shanghai Composite og CSI 300-indekset falder 0,2 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong handles 0,3 pct. lavere.

De amerikanske aktiefutures stiger samtidig 0,2 pct. torsdag morgen.

TABEL
Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225-1,6
Topix-1,5
Hongkongs Hang Seng-0,3
China Shanghai Composite-0,2China
CSI 300-0,2
Taiwan Taiex-0,6
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensex-0,6
Singapores STI-0,4
Sydney ASX 200-1,3

Indeksværdi klokken 05.40.

/ritzau/FINANS