Asiatiske aktier: Generelle kursfald for sjette dag i træk

De asiatiske aktiemarkeder fortsætter i det negative spor for sjette handelsdag i træk torsdag, da investorernes tillid stadig rammes af uro på de nye markeder og spekulationer om en potentielt alvorlig eskalering i handelskrigen mellem USA og Kina.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan ligger med et minus på 0,4 pct.

Investorerne har fokus på handelskrigen mellem Kina og USA, idet den offentlige høringsperiode om Trump-regeringens hensigt om at pålægge afgifter på kinesiske varer for yderligere 200 milliarder dollar udløber torsdag.

- En eskalering af handelskrigen mellem USA og Kina kan være forestående, om end timingen er noget uklar. Men det maner til forsigtighed selv i betragtning af en svækkelse af dollar, skriver JPMorgan i en analyse torsdag ifølge Reuters.

De mange parametre, der peger på uro, styrker den japanske yen, der ligeledes ligger under for hjemtagelse af likviditet efter det voldsomme jordskælv i det nordlige Japan.

Nikkei-indekset falder 0,3 pct., mens det brede Topix-indeks dykker 0,6 pct.

I Kina er investorerne knap så negative. Shanghai Composite øger 0,2 pct., mens CSI 300-indekset ligger 0,3 pct. lavere, og i Hongkong sendes Hang Seng-indekset ned med 0,6 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et fald på 0,7 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks er næsten uændret.

Singapores Strait Times-indeks stiger 0,1 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at slutte dagen med et tab på 1,2 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med små udsving. Futures for S&P 500 og Nasdaq falder en anelse, mens futures for Dow Jones stiger en smule. Udsvingene begrænser sig dog til under 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-0,3 Topix-0,6 Hongkongs Hang Seng-0,6 China Shanghai Composite+0,2China CSI 300-0,3Taiwan Taiex-0,7 Sydkoreas Kospi0,0 Indiens BSE Sensex+0,2 Singapores STI+0,1 Sydney ASX 200-1,2

Indeksværdi klokken 06.20.

/ritzau/FINANS