Apple-topchef afslører investering i kryptovaluta

Apple-topchef Tim Cook har investeret en del af sin formue i kryptovaluta. Han fortæller dog, at Apple som selskab ikke har planer om at bevæge sig ind i markedet.

Apple-topchef Tim Cook afslører i et interview til New York Times, at han har investeret en del af sin milliardstore formue i kryptovaluta. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick F. Fallon/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af enorme udsving, kan investeringer i kryptovaluta være en guldrandet forretning. Prisen på bitcoin er således steget med 336 procent det seneste år.

Ligeledes har markedsværdien af det samlede kryptomarked for nylig rundet det enorme beløb på 3.000 milliarder dollar.

En af de seneste investorer er den højtprofilerede Apple-topchef, Tim Cook. Tirsdag afslørede han i et interview til New York Times, at han har fulgt kryptomarkedet i nogen tid, og at han har investeret en del af sin milliardformue i markedet.

»Jeg mener, at det er fornuftigt at eje krypto som en del af en diversificeret portefølje,« siger Tim Cook til New York Times. Topchefen fulgte dog op med en kommentar om, at han ikke vil give investeringsanbefalinger.

Undervejs i interviewet fortalte Tim Cook også, at Apple som selskab ikke umiddelbart har planer om at gøre krypto til en del af forretningen. Ligeledes arbejder Apple heller ikke på, at  gøre det muligt at betale for produkter med kryptovaluta.

Denne mulighed har man haft, hvis man gerne har villet købe en Tesla-elbil. Tilbage i februar opkøbte den amerikanske elbilproducent bitcoin for 1,5 milliarder dollar. Samtidig åbnede selskabet for muligheden for at købe en bil med verdens største kryptovaluta som betalingsmiddel.

Få måneder efter var Tesla-topchefen dog på Twitter, hvor han oplyste, at selskabet havde suspenderet betalinger i kryptovalutaer.

Apple topchef Tim Cook har ifølge Forbes en personlig nettoformue på 1,4 milliarder dollar. Det svarer til omkring 9 milliarder kroner. Han har stået i spidsen for Apple siden 2011. Udover forpligtelserne i Apple, sidder Cook også i bestyrelsen hos Nike.