Ny rekordværdi for bitcoin: Kryptovalutaer skyder i vejret

Verdens største og næststørste kryptovaluta nåede natten til tirsdag nye rekorder. De store udsving er forventelige, og stigningen kan skyldes bekymring for inflation.

I aftes passerede værdien af bitcoin 68.500 dollars. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDGAR SU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af de mest kendte kryptovalutaer er – med store udsving – steget voldsomt i værdi de seneste år. Det har øget opmærksomheden og interessen for at handle med dem.

Bitcoin er den mest populære af de mange kryptovalutaer, der er dukket op, og netop bitcoin har nået nye højder – mandag aften steg værdien til over 68.500 dollar. Den næststørste kryptovaluta, ethereum, steg samtidig til 4.825 dollar. Det er rekord for begge valutaer,  skriver Reuters.

I de senere år er der sket en udvikling for kryptovalutaer  – de er gået fra at være relativ ukendte til at blive omfavnet bredere, herunder af en række professionelle investorer. Det afspejler sig i værdien, der for både bitcoins og ethereums vedkommende er mere end fordoblet siden juni.

»Vi får en følelse af, at markedet har ændret sig,« siger Matthew Dibb, vicedirektør i kryptoplatformen Stack Funds, til Reuters. Mediet oplyser, at en bekymring for inflation kan have bidraget til den store interesse i at investere i kryptovalutaer.

Med dagens kurs vil 1.170 bitcoin være omkring 514 millioner danske kroner værd. Den kurs oplyses af norske e24.

De store udsving er ikke overraskende for kryptovalutaerne. Vi skal ikke længere tilbage end til september måned for at se et større fald for bitcoin, der 21. september nåede under 41.000 dollar.

Tidligere på året bad skatteminister Morten Bødskov (S) Skattelovrådet om at se nærmere på skattereglerne for kryptovalutaer, herunder bitcoins. Det skridt blev taget, fordi der ifølge ministeren er stor risiko for fejlagtige indberetninger og svindel på området.