Apple nærmer sig historisk milepæl efter vildt kursridt, der har gjort topchef til milliardær

Apple-aktien er steget kraftigt de seneste måneder, og den samlede markedsværdi nærmer sig nu 2.000 milliarder dollar. Den massive kursstigning har gjort topchef Tim Cook til milliardær.

Alle bekymringer om Tim Cooks evne til at lede Apple er blevet gjort til skamme, idet Apple under Tim Cooks ledelse er blevet en velsmurt pengemaskine, der sjældent svigter aktionærernes forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skabte store overskrifter, da Apple i august 2018 blev det første børsnoterede selskab til at runde en markedsværdi på 1.000 milliarder dollar – altså en billion dollar.

Siden da er aktien steget yderligere og er nu kun få procent fra at ramme en markedsværdi på 2.000 milliarder dollar. Det svarer til 12.600 milliarder kroner eller omtrent fire gange så meget som den samlede markedsværdi af de børsnoterede selskaber i det danske C25-indeks.

Den kraftige stigning i Apple-aktien har også gjort virksomhedens adm. direktør, Tim Cook, til milliardær. Det skriver nyhedsmediet Bloomberg, der har set nærmere på topchefens aktiebeholdning og lønvilkår.

Tim Cook overtog posten som adm. direktør i Apple i 2011. Det var samme år, som medstifter og mangeårig direktør Steve Jobs døde, og mange var urolige for, hvordan den succesfulde virksomhed skulle klare sig uden Jobs.

Alle bekymringer om Tim Cooks evne til at lede den amerikanske teknologigigant er dog blevet gjort til skamme. For under Tim Cooks ledelse er Apple blevet gjort til en velsmurt pengemaskine, der sjældent svigter aktionærernes forventninger.

Det gjorde det amerikanske selskab heller ikke, da det seneste kvartalsregnskab blev offentliggjort 30. juli. Trods coronakrisen formåede Apple at levere et rekordregnskab som følge af fremgang i salget på tværs af alle produktgrupper.

Det er i høj grad dette regnskab, der har været med til at sende Apple i retning af en markedsværdi på 2.000 milliarder dollar. Alene på dagen for offentliggørelsen af regnskabet steg aktien med ti procent, og fremgangen er fortsat stort set ufortrødent siden da.

Oliegiganten fra Saudi-Arabien

Apple er dog ikke den eneste amerikanske virksomhed, der har kurs mod en markedsværdi på 2.000 milliarder dollar.

Under coronakrisen er aktierne i flere amerikanske teknologigiganter steget kraftigt. Dette gælder også for Microsoft og Amazon, der nu begge har en markedsværdi på cirka 1.600 milliarder dollar.

Hverken Apple, Microsoft eller Amazon vil dog blive det første børsnoterede selskab, der runder en markedsværdi på 2.000 milliarder dollar. Den milepæl blev ramt af olieselskabet Saudi Aramco i december.

Markedsværdien af aktierne i Saudi Aramco, der tjente hele 737 milliarder kroner i 2018, er dog faldet kraftigt i værdi under coronakrisen og er i dag mindre værd end Apple.

Mens Apple tirsdag eftermiddag havde en markedsværdi på 1.928 milliarder dollar, havde oliegiganten fra Saudi Arabien en markedsværdi på 1.776 milliarder dollar.