Amerikanske storbanker spår stor gevinst på disse to danske aktier

Novo Nordisk er kommet ind i varmen hos Citigroup, der forudser, at aktien kan stige med over 20 pct., når selskabts nye diabetesmiddel i pilleform bliver godkendt af det amerikanske myndigheder. Midlet kan blive godkendt i denne uge.

Holdet bag Semaglutid fra Novo Nordisk. Præparatet, der er diabetesbehandling i pilleform, har potentiale til at blive et af Novos vigtigste produkter, ifølge analytikere. Foto: Niels Ahlmann Olesen  Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række danske aktier er kommet ind i varmen hos amerikanske storbanker, der ser mere end 20 pct. kursstigninger på nogle af Danmarks største virksomheder i eliteindekset C25.

Inden for den seneste uge har Morgan Stanley og Citigroup publiceret positive rapporter om henholdsvis FLSmidth og Novo Nordisk og smækket købsanbefalinger på dem begge.

Citigroup hævede tirsdag sin anbefaling på Novo Nordisk og løftede samtidigt sit kursmål på aktien til 415 kroner. Onsdag blev aktien handlet i en kurs på 341 kroner, så bankens nye prognose indikerer, at der er cirka 22 pct. upside at hente på en investering i Novo over de næste 12 måneder.

Den optimistiske analyse kommer på baggrund af en rundspørge blandt amerikanske læger og sygesikringer, der er positivt indstillet overfor Novos nye diabetespille, oral Semaglutid, der kan blive godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder allerede på fredag. Pillen har potentiale til at blive et Novos vigtigste produkter og vil ifølge estimaterne sælge for over 20 mia. kroner om året allerede i 2024.

Novo sidder i forvejent tungt på markedet for insulin og behandling med såkaldte GLP-1-midler, som patienterne skal indtage via injektioner. Nu kommer Novo også snart ind på det lukrative marked for orale diabetesprodukter, der har anslået værdi på omkring 200 mia. kroner om året.

Afgørende for Semaglutids success er dog, hvor billigt Novo er villig til at sælge det, siger analytikerne hos Citigroup. For at sygekasserne skal sende det videre til en bred vifte af patienter, skal prisen ligge 10-30 pct. lavere end på injektionsbaseret GLP-1, vurderer banken.

Novo-aktien steg 3,1 pct. tirsdag, da analysen kom ud og er onsdag faldet 0,2 pct. tilbage. I sidste uge dykkede aktien 5,8 pct., da investorerne bevægede sig ud af såkaldte defensive aktier og ind i de mere cykliske aktier, som banker og byggeri.

30 pct. mulig gevinst for FLSmidth

En af de cykliske aktier, der klarede sig godt og også har fået positive ord med på vejen fra Morgan Stanley, er FLSmidth, der leverer udstyr til cement- og mineindustrien. Aktien steg 6,8 pct. i sidste uge og var blandt C25-indeksets stærkeste virksomheder.

Morgan Stanley skriver i en rapport fra i mandags, at den forventer, at FLS kan stige næsten 30 pct. på børsen over de næste 12 måneder på grund af lovende udsigter for minesegmentet i resten af 2019 og i 2020 samt gode indtjeningsmuligheder i cementforretningen. Banken har en overvægt-anbefaling og et kursmål på 395 kroner - væsentligt over onsdagens kurs på 309 kroner.

FLS-aktien faldt i august til den laveste kurs i næsten to år, da usikkerhed om handelskrig og lavere global vækst skabte frygt for, at større byggeprojekter ville blive sat på pause. Men Morgan Stanley argumenterer nu for, at aktien er blevet for billig, og at FLSmidth for eksempel inden for cement er bedre end konkurrenterne til at styre sine udgifter og skabe profit.

»FLS' værdiansættelse er kun lige over det tidligere lavpunkt. Det er fortsat et attraktivt niveau at komme ind på,« skriver storbanken i sin rapport.

Udover FLS og Novo Nordisk, blev Genmab i sidste uge opgraderet til overvægt hos J.P. Morgan, mens Demant indkasserede en købsanbefaling fra det amerikanske investeringshus Jefferies.