Aktier: Svingende markeder mens Federal Reserve imødeses

De asiatiske investorer træder fortsat vande, mens meldingerne fra især den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde onsdag og torsdag afventes.

Og fra en positiv åbning på de fjernøstlige markeder tirsdag morgen, er stemningen blevet vendt af endnu en nedtur i de kinesiske aktiemarkeder.

- Økonomien har ikke vist tegn på et opsving selv efter en række rentereduktioner og nedsættelser af reservekrav, men forventningerne til nye yuan-devalueringer er der stadig. Aktiver i yuan står med et nedadgående pres. Markedet er fortsat svagt, siger chefstrateg Zhang Haidong fra Jinkuang Investment Management i Shanghai til Bloomberg News.

De kinesiske aktier åbnede i rødt trods positive vinde på børsen i Tokyo. Men faldene accelererede i de først timer, og udsigten til en vending fordampede, mens investorerne fortsat bed sig fast i weekendens svage data fra den kinesiske industri og ikke mindst investeringsudsigterne.

Shanghai Composite falder 2,5 pct., og CSI 300 indekset handles med et fald på 2,8 pct. Hongkong ligger med et mere beskedent minus på 0,4 pct. i Hang Seng-indekset.

I Tokyo var der ingen overraskelser fra det pengepolitiske møde i Bank of Japan.

- Som de fleste investorer er Bank of Japan afventende over for Federal Reserve. Det var en ringe sandsynlighed for, at de ville gøre noget. Imidlertid er chancen for et træk i oktober stigende, vurderer aktiechef David Welch fra Reorient Group i

Hong Kong til Bloomberg News.

Nikkei-indekset ligger med et plus på 0,4 pct. først på eftermiddagen lokal tid, mens det bredere Topix-indeks har øget med 0,2 pct. De to indeks lå tidligere på formiddagen med plus på omkring 2 pct.

Tirsdag morgen er indledende plusser på 0,2-0,3 pct. i de amerikanske aktiefutures blevet reduceret til stigninger på under 0,1 pct. ved 6-tiden dansk tid.