Aktier: Ingen entydig retning men let positiv undertone

Der er ikke umiddelbart lagt op til en entydig retning for de danske aktier tirsdag morgen, men en mindre positiv drejning kan blive resultatet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

For godt nok faldt de amerikanske aktier mandag, men en sen opkøbsbølge vendte markedet efter dansk lukketid, således at S&P 500-indekset lukkede med et fald over hele dagen på 0,3 pct. Slutniveauet var knap 0,3 pct. højere end ved dansk lukketid.

Tirsdag morgen er indikationerne fra Asien blandede men overordnet positive, mens de amerikanske futures kigger med marginale udsving tæt på nulpunktet.

Den tyske Dax-future åbner med et plus på godt 0,1 pct. tirsdag.

Mandag lukkede det danske eliteindeks C20 Cap med et fald på 0,4 pct. til 1066,98.

Mandagens absolutte topscorer, A.P. Møller-Mærsk, kan igen være i fokus grundet en mulig aftale om Nordsøolien. Dagbladet Børsen skriver tirsdag, at Maersk Oil har arbejdet med flere scenarier for Tyra-feltet, som selskabet offentligt har truet med at lukke ned, hvis der ikke kommer billigere skattevilkår fra staten. Mærsk B steg mandag 1,1 pct. til 11.700 kr.

Fondsbørsens tungeste selskab, Novo Nordisk, trækker den israelske medicinalgigant Teva i retten. Teva, der er verdens største producent af kopimedicin, vil markedsføre en kopi af Novos succesmiddel Victoza. Novo Nordisk droppede mandag 2,0 pct. til 238,40 kr., hvilket var baggrund for den lidet flatterende status som mandagens Dumpepeter.

Betalingskoncernen Nets, der har haft en omtumlet tilværelse på børsen, nåede mandag et nyt lavpunkt, med et fald på 1,7 pct. til 110,40 - godt 26 pct. lavere end introduktionskursen i september. Tirsdag skriver Børsen om en stor aftale til konkurrenten Mobilepay, der har fået foden inden for hos et stort antal butikskæder. Samtidig kan selskabet tirsdag se frem til regnskaber fra de internationale rivaler Paysafe og Worldpay.

Vestas er med i forhandlinger om indiske vindmølleparker. Det er dog i konkurrence med General Electric, Inox og Senvion, ifølge avisen The Hindu. Fire selskaber har sikret sig projektrettigheder på hver 250 MW, og et af dem har valgt at indgå et samarbejde med Suzlon, mens et andet selskab foretrækker egne møller. Vestas steg mandag 1,0 pct. til 525,50 kr.

Brøndby IF fremlægger årsregnskab for 2016. Forventningen lyder på et endeligt underskud på mellem 28 og 32 mio. kr. før skat. Aktien steg mandag 1,7 pct. til 0,62 kr.

Biotekselskabet Onxeo gør også status for 2016, men koncernen har ikke offentliggjort nogen forventninger at holde resultaterne op imod. For Onxeo er det altafgørende, hvordan de kliniske forsøg falder ud i 2017. Aktien steg mandag 1,1 pct. til 18,50 kr.

Flyselskabet SAS præsenterer regnskab for første kvartal af 2016/17 onsdag morgen. Dermed er tirsdag sidste chance for investorerne til at positionere sig. SAS steg 0,9 pct. til 11,50 kr.

Også bryggeriet Royal Unibrew fremlægger regnskab onsdag, hvor det vil blive afsløret, om den succesfulde strategi fortsat opretholdes. Aktien lukkede uændret mandag i 273,40 kr.