Aktier: Finansfald opvejet af stigning i defensive aktier

Der var så godt som balance i de amerikanske aktiemarkeder onsdag, hvor de store aktieindeks lukkede med marginale fald op til månedsafslutningen. Kursfald i finanssektoren efter advarsler om svag indtjening fra JPMorgan og Bank of America blev afbalanceret af gevinster i de defensive segmenter.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et minus på knap 0,1 pct. i 2411,80. Det tunge Dow Jones-indeks droppede 0,1 pct. og lukkede i 21.008,65, og Nasdaq-indekset trak sig også knap 0,1 pct. tilbage til 6198,52.

Torsdag morgen er der solide gevinster i Tokyo, mens de øvrige asiatiske aktiemarkeder er blandede. De amerikanske futures handles samtidig med stigninger på 0,1-0,2 pct.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserves, økonomiske barometer-rapport, Beige Book, indikerede en økonomisk vækst i et "beskedent" eller "moderat" tempo i næsten alle regioner, mens der var tegn på, at optimismen falder i nogle distrikter.

Og fra onsdagens økonomiske nøgletal var der ingen indikationer om en vending.

Antallet af igangværende bolighandler faldt 1,3 pct. i april sammenlignet med måneden før. Det var en overraskelse, idet økonomerne havde ventet en stigning på 0,5 pct.

Og indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig med et indeks på 55,2 dårligere end ventet i maj. Markedet havde et indeks på 57,0.

KLØ TIL BANKERNE

Der var klø til de finansielle aktier på majs sidste handelsdag. Finanspapirerne er steget mere end 20 pct. efter det amerikanske præsidentvalg på håb om finanspolitisk stimulering og deregulering under præsident Donald Trump, men aktierne har haft det svært de seneste uger.

- Alle de ting, som Trump fortalte os, ville komme til at ske - infrastrukturomkostninger, deregulering, skattereformer - er investorerne begyndt at tvivle på vil blive til virkelighed og da slet ikke i den størrelse og med den hastighed, som markedet oprindeligt blev prissat til. Det er derfor, vi ser et markant tilbagefald specifikt i bankerne, siger aktiechef Ernesto Ramos fra BMO Global Asset Management i Chicago til Reuters.

Storbankerne JPMorgan og Bank of America faldt 2,1 pct. og 1,9 pct., og de var samtidig de to største negative vægte i S&P 500. Goldman Sachs faldt 3,3 pct. og var dermed største negative faktor i Dow Jones.

De defensive aktier som forsyningsselskaberne og telesektoren steg 0,5 pct. og 0,4 pct. henholdsvis.

Derimod var der påny uro i energi-sektoren. Oliepriserne ramte et tre ugers lavpunkt efter meldinger om stigende produktion i Nigeria og Libyen, der indikerer en undergravning af de Opec-ledede produktionsnedskæringer. Exxon Mobil faldt 0,7 pct., og Chevron droppede 0,6 pct.

Modeselskabet Michael Kors kom før åbningen med regnskab for fjerde kvartal af 2016/17, og det var generelt med opløftende tal i forhold til forventningerne.

Til gengæld skuffede selskabet med forventningerne til første kvartal og hele det nye regnskabsår, der var præget af sortsyn med lukning af mere end 100 butikker over de næste to år. Aktien blev straffet med en lussing på 8,5 pct.

/ritzau/FINANS