Aktier: Carlsberg får kursmål løftet i stille marked

Risikotørsten er fortsat slukket, mens geopolitisk uro ulmer og investorerne parkerer deres kapital i sikre havne såsom guld, japanske yen og obligationer i stedet for aktier.

Foto: SPENCER PLATT. Arkivfoto. Risikotørsten er fortsat slukket, mens geopolitisk uro ulmer og investorerne parkerer deres kapital i sikre havne såsom guld, japanske yen og obligationer i stedet for aktier.
Læs mere
Fold sammen

Tirsdag lukkede C20 Cap-indekset i 1085,48 efter at være faldet 0,02 pct.

De globale aktiemarkeder lider hen over påsken, og dårligdommene ventes at smitte af i Europa og på det danske aktiemarked, når handlerne tager fat på sidste handelsdag inden helligdagene.

Men der er dog en god nyhed for Carlsberg, hvis B-aktie har fået opgraderet sin anbefaling hos den britiske finanskæmpe HSBC til "hold" fra "reducer", og i samme ombæring øges kursmålet til 670 kr. fra 560 kr.

Ølaktien steg torsdag med 0,6 pct. til 655 kr.

Pandora har omvendt fået sænket sit kursmål 1150 fra 1100 hos norske ABG. Anbefalingen »køb« gentages. Smykkeaktien faldt tirsdag med 0,8 pct. til 741 kr.

NYT I LUFTRUMMET

SAS, hvis aktie tirsdag steg med 1 pct. til 11,10 kr., er muligvis på vej med nye ruter til Iran, Indien og USA's østkyst. Det fortæller salgschef Eivind Roland ifølge branchemediet Check-in.dk.

Ved middagstid fremlægger Københavns Lufthavne passagertal for marts. Måneden før havde Københavns Lufthavne en fremgang i passagertallet på 1,9 pct. til 1,98 mio. passagerer. Aktien i lufthavnen steg tirsdag 0,2 pct. til 6050 kr.

Status for de amerikanske olielagre i sidste uge offentliggøres også kort inden dansk børslukketid, og udsving i olieprisen kan nå at påvirke Mærsk-aktierne, inden investorerne går på påskeferie.

A.P. Møller Mærsks B-aktie steg tirsdag med 0,1 pct. til 11.910 kr.

Finansaktierne har det hårdt på den anden side af Atlanten, og der har smittet af herhjemme. Aktierne i Danske Bank og Jyske Bank faldt tirsdag hver især med 0,8 pct. til henholdsvis 233,60 kr. og 349,10 kr.