Vikaren Jesper Nielsen afviser ikke topchefrolle

Jesper Nielsen har nu i fire måneder været midlertidig topchef for Danmarks største bank. Han har hverken talt med sin hustru eller bestyrelsesformand om ændringer i den titel, men en headhunter mener, at han er i spil til jobbet.

Danske Banks topchef Jesper Nielsen kunne fredag præsentere et godkendt årsregnskab. Hans fire måneder lange vikariat som øverste chef for landets største bank har også været godkendt, og derfor begynder han at rygtes som værende i spil som permanent topchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

»Der er ikke nogen ændringer i den historie, jeg tidligere har fortalt i forhold til mit kandidatur. Jeg har hverken snakket med min kone eller min nye bestyrelsesformand om det.«

Sådan lød det korte svar fredag fra Jesper Nielsen, da han blev spurgt til sin fremtidige rolle i banken.

Jesper Nielsen blev udnævnt som midlertidig topchef i oktober, da Thomas Borgen forlod banken. Hans klare kommunikation i hvidvasksagen og et veloverstået årsregnskab har blot betydet, at flere begynder at se vikaren som en kandidat til at blive permanent topchef.

Er du i spil som den nye topchef i Danske Bank?

»Der er ikke sket noget i den sag. Jeg er den helt forkerte mand at snakke med det om,« siger han til Berlingske.

Dumt at se bort fra dygtig vikar

Headhunteren John Lohff, partner i Lohff Management Consultants, forstår godt, at Jesper Nielsen ikke overspiller sin rolle.

»Men det ville være dumt for bestyrelsen ikke at have ham med i billedet. Jesper Nielsen står stærkt værdimæssigt, og det fylder mere end nogensinde før i den situation, Danske Bank står i.«

Jesper Nielsen har ikke den store erfaring med kapitalforvaltning, med de store erhvervskunder eller med selve kreditforretningen. Det er alle væsentlige områder i banken, også set fra Finanstilsynets stol, og det ville tale for at hente en ekstern ind.

Man ville nok kunne finde en bankmand, der er mere allround klædt på til opgaven som øverste direktør, forklarer headhunter John Lohff, der også påpeger, at Jesper Nielsen blev udråbt som midlertidig af den daværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, der nu er fortid i banken.

»Man ville måske også kunne finde en, der er fagligt dygtigere end Jesper Nielsen. Men det er bare ikke det alene, der er brug for. Nu er processen blevet genstartet med den nye bestyrelsesformand, men det kan let ende med Jesper Nielsen alligevel,« siger John Lohff.