Vestas-toppen går glip af bonus for 2018

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Omsætningen steg en anelse, men overskuddet faldt for Vestas i 2018, og ledelsen levede ikke op til sine bonusmål.

Derfor var der ingen bonus til Vestas-toppen for 2018, fremgår det af torsdagens årsregnskab.

Efter 2016 og 2017 har de fem direktører - med topchef Anders Runevad i spidsen - ellers kunne dele mere end 20 mio. kr. imellem sig i bonus, men i år er tallet et rundt nul.

Topledelsen får bonus efter de resultater, Vestas leverer - målt på såkaldte KPI'er, eller nøglemål. Det gælder omsætningen, driftsoverskuddet (EBIT) og pengestrømmene - sammen ved udvalgte strategiske fælles-KPI'er og individuelle KPI'er for direktørernes enkelte ansvarsområder.

»Der kommer ingen udbetaling, hvis EBIT ikke når det definerede minimum for et acceptabelt præstationsniveau,« skriver Vestas i regnskabet og fortsætter:

»Baseret på resultaterne opnået i 2018, bliver der ikke udbetalt nogen global bonus i 2019 til topledelsen eller andre ansatte for regnskabsåret 2018.«

STOR AKTIEAFLØNNING

De fem direktører i Vestas-ledelsen kommer dog ikke til at lide nød. Dels fik de en lille stigning i deres faste aflønning på 3,2 pct. til 34,65 mio. kr., eller 6,93 mio. kr. hver.

Og dels steg deres aktiebaserede aflønning kraftigt, så de fik 166.812 aktier tildelt på baggrund af tidligere præstationsprogrammer fra 2014 og 2016. Ved torsdagens åbningskurs har de en samlet værdi på næsten 90 mio. kr., eller knap 18 mio. kr. per direktør.

Ud over Anders Runevad består Vestas-toppen af finansdirektør Marika Fredriksson, salgschef Juan Araluce, teknologidirektør Anders Vedel og driftsdirektør Jean-Marc Lechêne.

/ritzau/FINANS