Utilfreds Flying Tiger-direktør stopper efter kort tid på posten

Mette Maix siger farvel til Flying Tiger efter mindre end to år som direktør for selskabet.

Mette Maix stopper som direktør for Flying Tiger efter under to år på posten. Hun erstattes af Martin Jermiin, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Efter knap to år på posten forlader adm. direktør Mette Maix nu butikskæden Flying Tiger.

Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

I meddelelsen udtaler den afgående direktør, at hun ikke er tilfreds med de ændringer i ledelsen, der er blevet foretaget tidligere i år.

»Jeg må også konstatere, at jeg ikke har følt mig tilfreds med den ledelsesmæssige opstilling, som blev vedtaget i januar, og derfor har jeg valgt at opsige min stilling,« siger hun i pressemeddelelsen.

Fratrædelsen kommer, efter at kæden på det seneste har kæmpet med at øge profitten på en milliardstor omsætning. I marts kom det frem, at ejeren, den svenske kapitalfond EQT, havde skudt 354 mio. kroner i den pressede butikskæde for at forhindre et brud på storbankerne Nordea og Danske Banks lånebetingelser.

Tidligere på året foretog kapitalfonden desuden nogle usædvanlige omstruktureringer og indsatte McKinsey-konsulenten Martin Jermiin i direktionen i en stilling, som til forveksling kunne ligne en opgave for den adm. direktør.

Han erstatter nu Mette Maix som adm. direktør for kæden, der sælger alverdens ting til hjemmet.

Da nyhedsmediet Finans konfronterede Mette Maix med, at det udefra så ud som om, at Jermiin fik Maix' rolle, afviste den nu forhenværende topchef. Der var plads til dem begge, for de ville komplementere hinanden godt, sagde hun til mediet.

»Nu er der rigtig mange roller og opgaver i retail, men vi kommer da til at supplere hinanden rigtig godt. Jeg har en kæmpe styrke inden for retail og hele butiksoperationen, konceptstyring og udvikling. Han har nogle andre styrker, og det bliver jeg da kun rigtig glad af,« siger hun.

McKinsey-konsulent er ny direktør

Martin Jermiin, der tidligere har arbejdet hos blandt andet konsulentvirksomheden McKinsey og Cembrit, der er i cementindustrien, indtager officielt den nye rolle som adm. direktør for Flying Tiger fra 1. maj. Han udtaler i pressemeddelelsen, at han har været »meget glad« for samarbejdet med den afgående direktør.

»Vi har i fællesskab igangsat en stærk konsolideringsproces, som er et væsentligt skridt mod at fremtidssikre Flying Tiger Copenhagen. Den retning forbliver den samme, og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med hjælp fra hele organisationen og vores partnere rundt om i verden,« siger han.

Det er endnu ikke kendt, hvordan selskabets regnskab for 2018 ser ud. Men Mette Maix selv har tidligere oplyst, at resultatet ikke er godkendt.

Mens omsætningen i 2017 rundede fem milliarder kroner for første gang, præsterede kæden blot fire millioner kroner på bundlinjen.

Derfor fik tigeren klippet en hæl og en tå – fra hovedkontoret og ud til butiksleddet skulle der optimeres, og i februar meddelte selskabet, at 40 medarbejdere fra hovedkontoret i København skal fyres.

Den økonomiske deroute kommer efter en årrække, hvor ti-kronerskæden har haft gedigent vokseværk. I løbet af det seneste år er der åbnet en ny butik hver tredje dag i et af de 30 lande, virksomheden opererer i. En udvikling, som ejeren EQT dog valgte at sætte en stopper for, da man i februar måned annoncerede, at vækstplanerne var sat i bero.

Bestyrelsesformand Vagn Sørensen udtaler i meddelelsen, at han tager Mette Maix' beslutning til efterretning.

»I Martin Jermiin har vi fundet en afløser, der både kender kerneværdierne og maskinrummet i Flying Tiger Copenhagen, og det bliver hans opgave at fuldføre konsolideringen. Han har selv været med til at initiere processen, og bestyrelsen ser frem til at fortsætte samarbejdet med Martin som CEO,« siger han.

Før Flying Tiger var Mette Maix adm. direktør for Berlingske Media, men stoppede i august 2017 efter blot 16 måneder i koncernen, da detailkæden tilbød hende stillingen som topchef.

I den forbindelse sagde den afgående topchef, at 16 måneder på papiret måske ikke virker som speciel lang tid, men omvendt synes hun heller ikke, at det er for kort:

»Det var også det første, min mor og far sagde til mig: Har du nu tænkt dig om? Og kan man godt gøre det? De er begge folkeskolelærere og har været på den samme skole, indtil de gik på pension, så de ville aldrig gøre det her,« sagde Mette Maix til BT, mens hun eftertrykkeligt understregede, at hun ikke er en »job-shopper«:

»Jeg var 16 år i Coop. Og tre og et halvt år i Føtex, og jeg satser meget stærkt på, at det nu bliver meget lang tid,« lød svaret, kort inden Mette Maix begyndte hos Flying Tiger.

Berlingske forsøger at få et interview med Mette Maix.