Tyskland tager forskud på rejseglæderne – flybilletter til Mallorca revet væk på »ingen tid«

Tyskerne vil rejse ud til påske. Det tyske luftfartsselskab Eurowings har måttet øge antallet af rejser til Mallorca, idet de første blev revet væk hen over weekenden. Det sker, efter at Tyskland har slækket på rejserestriktionerne til en række destinationer.

Tyske feriegæster kan igen rejse til Mallorca, efter at rejserestriktionerne for en række udvalgte destinationer er blevet lempet. På blot et par dage er rejser til Mallorca i påsken i stor stil blevet revet væk, beretter luftfartsselskabet Eurowings. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Danmarks naboer mod syd kan atter rejse ud. Og det har tyskerne i høj grad tænkt sig at gøre.

I fredags besluttede de tyske myndigheder at lempe på risikovurderingerne for en række udvalgte destinationer – blandt andet de spanske øer Mallorca og Ibiza.

Herefter satte Lufthansa-datterselskabet Eurowings flere hundrede påskerejser til Mallorca til salg, og søndag var de revet væk »på ingen tid«. Eurowings har nu planlagt yderligere 300 flyvninger med tyske turister hen over påsken, skriver avisen Frankfurter Allgemeine.

Det sker, efter at Robert Koch-instituttet, der rådgiver den tyske regering om smitten, i fredags lod en række destinationer udgå fra myndighedernes liste over risikoområder.

Blandt destinationerne finder man også områder i det nordlige Portugal, på det spanske fastland – og i Nordjylland.

Man skal dog endnu ikke forvente, at tyske turister valfarter til Nordjylland, for den danske grænse er fortsat lukket for turister.

På Mallorca samt øerne Menorca, Ibiza og Formentera ligger smittetallet for den seneste uge på 21 per 100.000 indbyggere, oplyser Ritzau.

Til sammenligning er tallet 96 for hele Region Hovedstaden, mens det er 50 for Region Nordjylland, der er de danske regioner med henholdsvis det højeste og det laveste incidenstal – altså antallet af smittede per 100.000 indbyggere.

Berlingske talte i lørdags med direktør Erik Brøgger Rasmussen fra Udenrigsministeriets Borgerservice. Han forklarede i den forbindelse, at der ikke er udsigt til, at danskerne kan drage mod varmere himmelstrøg foreløbigt.

»Der er ikke udsigt til noget som helst lige nu. Vi fraråder alle rejser i hele verden til og med påske, og det kommer vi ikke til at lave om på,« sagde han.

Der er dog blevet åbnet for, at en »gradvis og sundhedsmæssig forsvarlig genåbning af rejser« kan være en del af den næste genåbningsplan, oplyser Udenrigsministeriet til Berlingske.

Næste genåbningsplan forventes at blive præsenteret 23. marts.