Twitter pipper om betaling fremover

Det sociale medie Twitter leder efter nye måder at tjene penge på og fordoble sin omsætning. Superfølgere skal nu kunne tjene penge, ligesom man kan på Facebook og YouTube.

Antallet af Twitter-brugere skal nå 315 millioner i 2023, lyder udmeldingen fra selskabet, som har en række nyskabelser på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

I sin jagt på nye indtægtsmuligheder overvejer det sociale medie Twitter at indføre muligheden for, at brugere kan kræve betaling af deres følgere for eksklusivt indhold.

Twitter arbejder på en funktion med superfølgere, hvor brugere kan vælge at betale for at få adgang til eksklusivt indhold. Dermed vil det blive muligt for Twitter-brugere med mange følgere at tjene penge, hvoraf Twitter selv vil tage sin andel, skriver den britiske finansavis Financial Times.

Konkurrent til Clubhouse på vej

På den måde vil Twitter følge Facebook og det Google-ejede YouTube, der begge gør det muligt for brugere at modtage direkte betaling, således at for eksempel kunstnere kan tjene penge på at optræde. Det har mange benyttet sig af under coronaepidemien.

Planen om at indføre superfølgere kom frem på Twitters investordag, hvor det børsnoterede selskab fremlagde sine udviklingsplaner. De omfatter også muligheden for, at brugerne kan oprette og melde sig ind i grupper, communities, hvor de kan tilpasse deres nyhedsstrøm, så det indhold, der vises, bliver mere fokuseret på deres interesser, ligesom man vil kunne skrive opslag, som kun deles med gruppen.

Selskabet arbejder også på, at brugerne kan mødes i særlige virtuelle rum og blot tale sammen, ligesom den nye Clubhouse-app har succes med. Hos Twitter vil det hedde Spaces.

315 millioner Twitter-brugere i 2023 og en fordobling af omsætningen

Twitter havde ved udgangen af december, som er de senest offentliggjorte regnskabstal, 192 millioner brugere, som dagligt logger ind. Heraf er de 155 millioner uden for USA.

Twitter går efter at nå 315 millioner brugere ved udgangen af 2023, hvor den årlige omsætning skal være fordoblet fra 3,7 milliarder dollar i 2020 til mindst 7,5 milliarder dollar, lyder udmeldingen.