Toprådgiver deltog i smædekampagne mod Bios – nu erkender han at have løjet om dobbeltrolle

Palle Smed erkender at have handlet uetisk i påvirkningskampagne mod det hollandske ambulanceselskab Bios. Han løj om sit ansættelsesforhold hos konkurrenten Falck, da han prøvede at hyre hollandske journalister til at grave smuds frem om Bios.

Ambulanceselskabet Bios overtog tilbage i 2015 en stor del af ambulance kørslen i Region Syddanmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christer Holte

En af de centrale personer i sagen om Falcks smædekampagne mod den hollandske konkurrent Bios, der vandt udbuddet om ambulancedrift i Region Syddanmark, har nu erkendt overfor DR at have løjet om sin rolle i sagen.

Der er tale om presse- og kommunikationskonsulenten Palle Smed, som nu indrømmer, at han løj om sit ansættelsesforhold hos Falck, da han søgte smuds om konkurrenten Bios hos hollandske journalister.

I stedet for at lægge kortene på bordet udgav Palle Smed sig for at være en journalist fra Fagbladet 3F. Han har i dag, overfor DR Nyheder, erkendt at have handlet uetisk.

»Den her sag giver naturligvis anledning til selvransagelse. Jeg burde da have fortalt den hollandske researcher om min opdragsgiver,« skriver Palle Smed til DR Nyheder.

Alt dette udspiller sig, efter Falck mandag blev politianmeldt af Konkurrencerådet for at misbruge sin dominerende markedsposition til at undertrykke Bios i udbuddet om ambulancedrift.

Som Berlingske tidligere har beskrevet, var en lang række kommunikationskonsulenter dybt involveret i den smædekampagne, som Falck kørte mod Bios, og som Konkurrencestyrelsen nu har dømt til at være i strid med loven.

Palle Smed var en af dem.

Tirsdag kunne DR fortælle, at journalisten Eric Smit fra det hollandske gravermedie »Follow the Money« tilbage i 2014 var blevet hyret af Palle Smed til at finde oplysninger, der kunne sætte det hollandske ambulanceselskab i dårligt lys.

Sidenhen har han i stor grad følt sig ført bag lyset af den danske presse- og kommunikationskonsulent.

I samme forbindelse afviste Palle Smed overfor DR, at han skulle have ført nogen bag lyset. I dag beklager Palle Smed sin rolle i sagen.