Topchef vil have mere fart på og tage Nykredit til et endnu højere niveau

Ny ledelsesstruktur og ansættelsen af Tonny Thierry Andersen skal sikre momentum i kerneforretningen og et yderligere fokus på kunderne, lyder det fra Nykredits topchef Michael Rasmussen.

Koncernchef i Nykredit Michael Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

For blot tre år siden var Nykredit i massiv folkelig modvind, da koncernen som den første i sektoren hævede priserne på boliglån.

De vinde ser dog ud til at have lagt sig og de seneste to år har budt rekordregnskaber for koncernen.

Nykredit topchef, Michael Rasmussen, fortsætter nu med at skrue på de knapper, der skal sikre en fortsat solid forretning. Det sker med en mindre omkalfatring af koncernledelsen, der byder på et bemærkelsesværdigt comeback i den danske finanstop til den tidligere kronprins i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen. Han bliver en del af koncerndirektionen og skal lede et nyoprettet område, der hedder banking, som samler alle erhvervs -og privatkunder. Samtidig stopper Kim Duus og Søren Holm i Nykredit efter eget ønske.

Målet er at sikre bedre forretningsudvikling og bedre kundeoplevelser.

»Vi har gennemført en total omstilling af den her virksomhed de seneste 4 til 5 år. Og vi har fået godt greb om fundamentet i en finansiel virksomhed. Det gælder vores indtjening, vores risici, vores effektivitet og vores kapitalforhold,«

Det har ifølge Michael Rasmussen udmøntet sig i, at Nykredit fik de to bedste regnskabsår nogensinde i 2017 og 2018.

Til et endnu højere niveau

Han peger på, at Nykredits kerneforretning er i vækst, der er kundetilgang og koncernen oplever stigende kundetilfredshed.

»Det er dét stærke momentum, som vi dels ønsker at bevare, men også at sætte endnu mere fart på for at tage Nykredit til et endnu højere niveau,« forklarer han.

Ifølge Michael Rasmussen har koncernen planlagt organisationsændringerne i et stykke tid. Han forklarer, at Kim Duus (62 år) og Søren Holm (62 år) begge ønskede at prøve noget andet, og det betød, at Michael Rasmussen ville benytte lejligheden til at ryste posen og skabe en ny ledelsesstruktur.

Han taler om endnu mere fokus på kunderne i koncernen. Det er grunden til, at Nykredit nu etablerer et banking-område, som Tonny Thierry Andersen bliver ansvarlig for. Samtidig vil Nykredit-bossen have endnu mere fokus på kapitalforvaltning og opsparring, hvilket er grunden til, at de nu opretter et såkaldt Wealth-område. Han ønsker samtidig, at snuden forbliver i sporet, når det gælder digitalisering og procesoptimering, hvilket kommer ind under David Hellemanns ansvarsområder, der i dag både er CFO og COO. Sidste mand i koncernledelsen, Anders Jensen, får ansvaret for alt med rammebetingelser i forhold regulering og compliance.

»Med det får vi helt klare mandanter og helt klare ansvarsfordelinger,« forklarer Michael Rasmussen.

En kundemand

Netop det store fokus på kunder er en af de primære årsager til, at Tonny Thierry Andersen er blevet en del af koncernledelsen.

»Tonny er en af de stærkeste ledere i den finansielle sektor med stor erfaring. Han er i bund og grund en kundemand med et stort fokus på kunder, men har samtidig en stor interesse og viden, når det gælder digitalisering og udvikling,« siger Michael Rasmussen og fortsætter.

»Jeg tror, at han er den rette til at løfte kundesiden til et nyt niveau.«

Tonny Thierry Andersen er ny mand i koncernledelsen i Nykredit.. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson.

Som led i organisationstilpasningen oprettes Wealth Management som et nyt område. Her samles Nykredits kompetencer inden for bl.a. investerings- og formuerådgivning samt kapitalforvaltning. Peter Kjærgaard, der hidtil har været investeringsdirektør i Nykredit Asset Management, bliver leder for Wealth Management med reference til koncernchef Michael Rasmussen.

Årsagen til, at han har gjort sig selv til øverst ansvarlig for det område handler ifølge ham om, at det for det første er et vigtigt område.

Det hænger dog også sammen med, at Nykredit i begyndelsen af måneden indgik en betinget aftale med ejerkredsen bag Sparinvest om, at Nykredit overtager 75 procent af aktierne i Sparinvest.

»Det vil sige, at samtidig med, at vi opbygger en ny organisation, skal vi også integrere ny virksomhed. Det er så strategisk vigtigt for os, at det er aftalt med bestyrelse, at jeg tager ansvar for den del,« siger Michael Rasmussen.