Topchef forlader overraskende britisk storbank

HSBCs topchef forlader pludseligt sin post efter kort tid. Det sker efter et større fald i selskabets aktier i Asien. Bestyrelsen oplyser, at den næste leder skal være bedre til at manøvrere på det globale marked.

Storbanken HSBC kæmper med det globale marked, og det får nu topchef, John Flint, til at forlade posten efter kun 18 måneder. Foto: Stefan Rousseau/POOL/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFAN ROUSSEAU

Efter blot 18 måneder på posten fratræder adm. direktør i den britiske storbank HSBC, John Flint, øjeblikkeligt sin stilling.

Selskabets aktier på det asiatiske marked i Hong Kong er dykket med 15 procent gennem det seneste år. Derfor retter HSBCs bestyrelse nu søgelyset mod en ny kandidat, som kan styre selskabet i en anden retning.

Det skriver Bloomberg.

I en pressemeddelelse siger virksomhedens bestyrelsesformand, Mark Tucker, »at der er brug for en ændring for at imødekomme de udfordringer, vi står overfor, og for at indfange de betydningsfulde muligheder, der ligger foran os«.

Mark Tucker forklarer i meddelelsen, at udfordringerne særligt handler om at håndtere et stigende komplekst globalt marked, som andre internationale banker ligeledes bokser med. For eksempel vil Deutsche Bank uddele 18.000 fyresedler over de næste tre år efter en længere kamp med negative renter.

Den nu afgående adm. direktør i HSBC, John Flint, har været ansat i storbanken i 30 år og forlader virksomheden efter en fælles aftale med bestyrelsen.

Bankens chef for den kommercielle del af global banking, Noel Quinn, sætter sig midlertidigt i stolen som HSBCs topchef, indtil en ny adm. direktør er fundet.