Tesla udvider vognparken med Model Y om to uger

Den anden SUV bliver lidt større og dyrere end Model 3.

Tesla har besluttet at lukke butikker og fremover sælge biler over nettet som led i en sparerunde, der også koster fyringer. Om 14 dage kommer virksomhedens femte bilmodel. Arkivfoto: Justin Sullivan, Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Elbilsproducenten Tesla udvider vognparken 14. marts med en ny Model Y SUV, der bliver selskabets femte bil.

Det annoncerede Teslas administrerende direktør, Elon Musk, søndag på sin Twitter-konto, få dage efter meldingen om, at Tesla vil lukke sine forretninger og afskedige ansatte for at rette op på økonomien. I stedet skal Tesla-interesserede købe bilen over nettet.

75 procent af delene i Model Y, som vil blive præsenteret i Los Angeles på den amerikanske vestkyst, vil være identiske med Model 3, som i øjeblikket er Teslas billigste bil. Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg vil Model Y være omkring ti procent større end Model 3, den vil koste ti procent mere, men den vil ikke kunne køre lige så langt som Model 3.

Ingen billeder endnu

Model 3 står i 35.000 dollars i USA.

Elon Musk, som igen er kommet i slagsmål med de amerikanske børsmyndigheder om offentliggørelse af børsfølsomme oplysninger, omtalte allerede i 2015 Model Y. Der er endnu kun offentliggjort sort/hvide silhuetbilleder af den nye bil, som ifølge Elon Musk får »normale« døre.

Model Y vil blive produceret på Teslas fabrik uden for Reno i ørkenstaten Nevada i det sydvestlige hjørne af USA.

Tesla er stiftet i 2003.