Tesla-chef i vælten igen: Overfusede medarbejder, der ville sige op

Teslas bestyrelse bliver igen sat på en hård opgave, efter at flere medarbejdere har bekræftet, at Elon Musk fysisk skulle have skubbet en medarbejder, der ville sige op.

Kilder bekræfter, at Teslas topchef, Elon Musk, skulle have skubbet en medarbejder, efter at medarbejderen ville sige op. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Ritzau Scanpix

I september sidste år spredtes et rygte om, at en medarbejder i Tesla var trådt tilbage. Det fik angiveligt bilproducentens topchef, Elon Musk, til at klage over medarbejderen samt bede ham om omgående at forlade arbejdspladsen.

Ifølge medarbejden selv og kilder, der har direkte kendskab til episoden, havde Elon Musk også fysisk forulempet medarbejderen under en konfrontation. Det skriver Bloomberg.

Medarbejderen fortalte, at Elon Musk havde skubbet ham. Flere bekræfter hændelsen, andre beskriver det som et lettere puf.

Bestyrelsen i Tesla blev gjort opmærksom på hændelsen og udtalte til Bloomberg, at man havde gennemgået både sagen og vidner.

Derefter havde bestyrelsen konkluderet, at der ikke havde været noget »fysisk skænderi«.

Men mens Elon Musks er kendt for flere tilfælde af utilregnelig opførsel og »raseri-fyringer«, der er veldokumenterede, er hændelsen i september et sjældent lille indblik i, hvordan bestyrelsen i selskabet har været tvunget til at kæmpe med Elon Musks adfærd.

Og hændelsen med det beskrevne skænderi er blot én dum sag, der skriver sig ind i en hel række af sager inden for en relativt kort periode.

Elon Musk havde tidligere erklæret, at selskabet var i »leveringslogistik-helvede« i forhold til at få biler leveret til kunder.

Samtidig havde han trukket Tesla gennem en lovgivningsmæssig undersøgelse efter et tweet, hvor Elon Musk skrev, at han overvejede at tage elbilproducenten af børsen. Derefter blev han anklaget for bedrageri ved at vildlede investorerne.

Derudover røg Elon Musk pot under et liveinterview i et populært podcastprogram.

Bestyrelsens tålmodighed med Elon Musk var altså allerede sat massivt på prøve.