Telia skifter ud i topledelsen

Den tidligere TDC-tophef Allison Kirkby indsætter ny ansvarlig for Danmark, Estland og Litauen.

Tidligere TDC-chef og nuværende Telia-topchef Allison Kirkby skifter ud i koncernledelsen i Nordens næststørste teleselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Janerik Henriksson/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter kun to år bliver Telias ansvarlige for Danmark, Estland og Litauen skiftet ud.

Emil Nilsson forlader Nordens næststørste teleselskab som led i en omrokering i ledelsen – den første under Allison Kirkby, som blev hentet til Telia fra TDC i Danmark.

Emil Nilsson overtog 1. juni 2018 jobbet fra danske Henriette Wendt. Han var dengang chef for Telias aktiviteter i Eurasien – et område, Telia var i gang med at sælge helt fra oven på flere betændte sager med blandt andet bestikkelse.

Ændringer udløst af sidste frasalg

Nu bliver Emil Nilsson selv skiftet ud. Dan Strömberg, som indtil nu har været Telias adm. direktør i Letland, overtager fra 1. august ansvaret for de tre lande, som er Telias mindste og derfor er lagt sammen i en organisatorisk enhed.

Hvert land har dog sin egen adm. direktør. Dan Strömberg fortsætter således som chef i Letland, mens det i Danmark er Thomas Kjærsgaard, som i november 2019 blev udnævnt permanent på posten som adm. direktør, som han havde vikarieret i gennem tre måneder ved siden af jobbet som Telias erhvervskundechef.

Ændringerne i Telias ledelse sker, efter at det i sidste uge efter årelange forhandlinger lykkedes Telia at sælge sin del af ejerskabet af det tyrkiske mobilselskab Turkcell for 530 mio. dollar. Turkcell var det sidste selskab i Eurasien, som Telia havde tilbage.

To andre i Telias koncernledelse forlader også koncernen sammen med Emil Nilsson som led i omrokeringerne.