Telebranchen skifter formand efter syv år

Telenor overtager hvervet som formand for de danske tele- og internetudbydere.

Den danske telebranche har fået ny formand, som blandt andet vil sikre, at branchen bliver mere synlig i den offentlige debat. Branchen investerer årligt for omkring seks milliarder kroner herhjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den danske telebranches organisation, Teleindustrien i Danmark, får ny formand efter syv år.

Søren Johansen, der er jurist og chef for samfundsanliggender i landets næststørste teleselskab, Telenor, tager over efter Lasse Andersen, som er direktør og advokat i Telia, og som de seneste syv år har været branchens talsmand sammen med direktør Jakob Willer.

I hans tid er samarbejdet blevet styrket, således at Teleindustrien i dag samler langt størstedelen af udbyderne på både bredbånds- og mobilområdet.

Årlige investeringer for seks milliarder kroner

Den danske telebranche investerer årligt omkring seks milliarder kroner i udbygning af infrastrukturen. Heraf tegner TDC sig som landets største selskab på alle fire områder – mobiltelefoni, fastnettelefoni, bredbånd og TV – sig for lidt over halvdelen.

Søren Johansen, som har været ansat hos Telenor siden 2012 og har siddet i Teleindustriens bestyrelse i en årrække, vil arbejde for fortsat at styrke samarbejdet og sideløbende sikre, at telebranchen bliver hørt i den offentlige debat, hvor infrastruktur bliver stadig vigtigere for samfundet.

»En stærk mobil- og bredbåndsinfrastruktur er af afgørende betydning for stort set alle dele af dansk erhvervsliv og den offentlige sektor – og ikke mindst for danskernes kontakt til familie og venner. Sammen med bestyrelsen vil jeg arbejde for, at vi på tværs af vores virksomheder fortsat løfter vores del af samfundsansvaret, og at vi i samarbejde med myndigheder, brancheorganisationer og politiske beslutningstagere finder løsninger, hvor der opstår udfordringer og forhindringer,« siger han i en kommentar.

Glødende konkurrenter samarbejder

Den afgående formand, Lasse Andersen, glæder sig over, at de mange selskaber, som til dagligt er »glødende konkurrenter«, gennem brancheorganisationen »formår at lægge de markedsmæssige uoverensstemmelser til side og stå sammen om det vigtige, fælles branchesamarbejde«.

Teleselskaberne er gennem mere end ti år blevet udfordret af landets energiselskaber, som har postet milliardstore summer i at etablere lynhurtige fibernet, som både kan levere internet-, TV- og telefonforbindelse i konkurrence med de øvrige muligheder. I stigende omfang lejer tele- og internetselskaber sig ind på fibernettene, efterhånden som de bliver åbnet for muligheden – et arbejde, som konkurrencemyndigheden i Erhvervsstyrelsen skubber voldsomt på for at få gennemført for at sikre konkurrencen.

I dag er mange af energiselskaberne derfor også medlemmer af Teleindustrien.

Næstformand i bestyrelsen er Flemming Nørholm Nielsen fra TDC. Lasse Andersen fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.