Telia beholder sin danske topchef

Thomas Kjærsgaard, som har vikarieret i tre måneder, er udnævnt til administrerende direktør for Danmarks tredjestørste teleselskab.

Telia har nu officielt udnævnt Thomas Kjærsgaard som ny topchef i Danmark. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia, beholder Thomas Kjærsgaard som fast topchef.

Han har siden september været fungerende administrerende direktør for den svenske telegigants danske selskab, efter at Morten Bentzen forlod selskabet sidst i august, men er nu formelt udnævnt som topchef.

Den 47-årige Thomas Kjærsgaard kom i august 2018 til Telia som erhvervsdirektør fra en stilling som salgsdirektør i Microsoft.

Han overtager jobbet som administrerende direktør permanent på et tidspunkt, hvor hele Telia er i færd med en større omstilling. Fra årsskiftet skal afdelingerne på tværs af de nordiske og baltiske lande arbejde sammen for at forenkle produkterne og få mere fart på nye muligheder, som Telias netværk kan bruges til.

»Super glad og samtidig ydmyg«

»Det vil gøre os hurtigere og mere fleksible i forhold til at lancere nye teknologier og tjenester – og dermed styrker vi vores kundefokus og relevans i markedet,« siger Thomas Kjærsgaard, der er »super glad og samtidig ydmyg« over for opgaven.

Telia er Nordens største telekoncern og har i Danmark 820 ansatte.

1,43 millioner danskere har mobilabonnement hos Telia, mens 75.000 har fastnetabonnement, 80.000 bredbåndsabonnement og 21.000 TV-abonnement.

Thomas Kjærsgaard har en HD-uddannelse i finansiering fra Copenhagen Business School (CBS). Han bor i Ålsgårde i Nordsjælland sammen med hustruen Pernille og parrets to døtre, Alberte på 15 år og Julie på 18.

Telia deler i Danmark mobilnet med Telenor for tilsvarende at kunne dele regningen. Det danske telemarked er præget af hård konkurrence, hvor det er svært at tjene penge. Det har flere gange fået Telias nu tidligere ledelse til at lufte tanken om at frasælge den danske forretning.

Telia-koncernen hentede 25. oktober TDCs koncernchef gennem det seneste år, skotten Allison Kirkby, som ny koncernchef i Telia. Hun tiltræder i løbet af 2020.