Telenor sikrer sig endelig flere mobil- og internetkunder

Danmarks næststørste teleselskab har efter et års konstant tilbagegang fået vendt forretningen. Pengene følger dog ikke med – her er resultatet stadig dårligere end for et år siden.

»2019 er ikke gået som forventet,« fortalte Telenors danske topchef til Berlingske i januar efter endnu tre måneder til både kunde- og pengetilbagegang. Han var dog optimistisk for 2020. Fold sammen
Læs mere

Så lykkedes det endelig for Danmarks næststørste teleselskab, Telenor, at få sat en prop i hullet og tage flere mobil- og internetkunder om bord.

I januar til marts fik Telenor 5.000 flere mobilkunder og 1.000 flere internetkunder efter et år med konstant tilbagegang. Til gengæld er både omsætning og indtjening faldet lidt.

Telenor har nu 1.642.000 mobilkunder, 108.000 internetkunder og 36.000 fastnetkunder – det sidste tal fortsætter som hos alle teleselskaber med at falde. Der er stadig noget at indhente fra tabet i 2019, men det går den rigtige vej for Telenor.

Økonomien følger dog ikke med

Telenor ejer i Danmark også lavprismobilselskabet CBB samt TV-distributøren Canal Digital, som har været drevet helt selvstændigt og nu fusionerer med Viasat-kæden i løbet af 2020.

Omsætningen i januar-marts faldt til 910 millioner kroner mod 926 millioner for et år siden, mens driftsresultatet (EBITDA) landede på 232 millioner kroner mod 236 millioner sidste år på samme tid.

Det gennemsnitlige forbrug pr. mobilkunde ligger uændret på 117 kroner. Det er et af nøgletallene for, hvordan det går på det hårde mobilmarked herhjemme. Her har Telenor ligget stabilt i halvandet år.

Tilsvarende ligger indtjeningsgraden stabilt på 25,4 procent.

En del af økonomien reddes af, at Telenor har færre medarbejdere nu end for tre måneder siden. 20 færre arbejder nu hos Telenor, der har 1.172 ansatte i Danmark.

Godt resultat trods svære forhold

»Jeg er meget stolt af vores medarbejderes indsats, og hvor flot de har tacklet omvæltningerne i forbindelse med Covid-19. Selv om 90 procent af medarbejderne har måttet arbejde hjemmefra, og to tredjedele af vores butikker har været midlertidigt lukket grundet corona, lykkes det at opretholde en høj produktivitet, samtidig med at kundebasen på både mobil og bredbånd vokser,« lyder kommentaren fra Jesper Hansen, der har stået i spidsen for Telenor i Danmark siden november 2015 efter 15 år i ledelsen.

34 af Telenors butikker har været lukket.

Han er samtidig tilfreds med, at presset på telenettene herhjemme ikke har skabt problemer, og konstaterer tilfreds, at der har været »rigeligt med kapacitet til at levere en stabil drift og gode forbindelser til vores kunder og give dem en god netværksoplevelse«.

Telia og 3 aflagde regnskab for 1. kvartal i sidste uge. Begge selskaber talte flere mobilkunder og flere penge i kassen. Telias driftsresultat (EBITDA) voksede fra 157 til 162 millioner kroner, og mobilkundetallet steg med 22.000, heraf en tredjedel nye kunder og resten kunder, som ikke var talt rigtigt med tidligere, men mistede 9.000 bredbåndskunder.

3s driftsresultat voksede fra 216 til 230 millioner kroner, og antallet af mobilkunder steg med 22.000.

Telenor er nu Nordens største

Telenor har overtaget rollen som Nordens største telekoncern, efter at svenske Telia oven på en bestikkelsesskandale i Eurasien valgte at trække sig helt ud af området og derfor har solgt sine selskaber i otte lande og nu koncentrerer sig om Norden og de baltiske lande.

Den norske stat er største aktionær i Telenor og sidder på bestemmende 54 procent af aktieposten.

Telenor har været i Danmark siden 2000, da Telenor købte 53,3 preocent af aktierne i Sonofon, som brød TDCs/Tele Danmarks daværende monopol i landet, af GN Store Nord. I 2004 købte Telenor sin amerikanske samarbejdspartner, Bell South, ud og overtog hele Sonofon, og i 2005 købte Sonofon så bredbåndsudbyderen Cybercity. Samme år blev TDCs nyudnævnte topchef, Henrik Clausen, administrerende direktør for Telenor i Danmark frem til 2010.

Siden sommeren 2009 har selskabet arbejdet i Danmark under navnet Telenor ligesom det norske moderselskab.