Telegigant vil have halvdelen af medarbejderne til at arbejde hjemme

Fremover skal det være op til den enkelte medarbejder, om arbejdet skal udføres på kontoret, hjemme i privaten eller et helt tredje sted. Det mener den svenske telekommunikationsvirksomhed Ericsson, der internt vil indføre en såkaldt »hybridmodel«. I løbet af de næste fem år vil skrivebordspladsen blive reduceret kraftigt på virksomhedens 400 kontorer globalt.

Hos den svenske telekommunikationsvirksomhed Ericsson har corona vendt op og ned på arbejdsgangen. Fremover vil telegiganten lade det være op til den enkelte medarbejder at beslutte, om opgaverne skal udføres på kontoret, derhjemme eller et helt tredje sted. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste halvandet år har hjemmearbejde været et udbredt fænomen både herhjemme og i udlandet. For nogle har det været til stor gene, mens det for andre har vist sig som en fordel.

Nu vil en af Sveriges største arbejdsgivere, telekommunikationsvirksomheden Ericsson, skære permanent ned på skrivebordspladsen.

Fremover vil halvdelen af Ericssons 102.000 ansatte frit kunne vælge, om de ønsker at arbejde på kontoret, hjemme eller et helt tredje sted. Det skriver Bloomberg.

»Det blev meget klart i løbet af foråret 2020, at vi aldrig går tilbage til den gamle måde at arbejde på. Det skal være o.k. at arbejde hjemmefra,« siger Peter Laurin, senior vice president i Ericsson.

Før pandemien tilbragte Ericssons samlede arbejdsstyrke i gennemsnit en enkelt dag om ugen væk fra kontoret. På trods af vaccineudbredelsen er det i dag 85 procent af de ansatte, der arbejder hjemme.

Peter Laurin kalder den nye vision for en såkaldt »hybridmodel«. Alle ansatte, som ikke har en forretningskritisk funktion på selve kontoret, vil på den anden side af coronarestriktionerne kunne lave en individuel aftale med nærmeste leder, lyder det.

Han understreger, at der ikke vil være nogen form for karriererisici forbundet med ikke at være fuldt til stede på kontoret. At bevare fleksibiliteten er nemlig blevet afgørende for at fastholde de bedste medarbejdere og tiltrække nye talenter, mener han.

Virksomheden planlægger således i løbet af de næste fem år at omstrukturere alle sine 400 kontorer globalt, hvor pladsen til skrivebord forventes at blive reduceret fra 60 procent til 20 procent.

I stedet vil man udvide såkaldte sociale områder og samarbejdsområder.