Teleformand må igen blive væk fra kæmpe elektronikmesse

Sidste år forhindrede dødstrusler ham i at komme – nu skyldes afbuddet Trumps slagsmål med kongressen om penge til en mur mod Mexico, som har lukket den amerikanske administration.

Formanden Ajit Pai ved en konference i National Harbor, Maryland. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Roberts
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: For andet år i træk må formanden for den magtfulde, amerikanske telestyrelse aflyse sin deltagelse i verdens største messe for forbrugerelektronik.

Republikaneren Ajit Pai, der blev indsat på posten i Federal Communications Commission (FCC), da Donald Trump overtog præsidenthvervet, bliver i år forhindret i at deltage i det største arrangement på netop hans embedsområde, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas med 180.000 deltagere, fordi hele den amerikanske regeringsadministration er lukket ned som følge af Trumps slagsmål med kongrespolitikerne om statsbudgettet for 2019.

Det er anden gang, at Ajit Pai må melde forfald. I januar 2018 udeblev han som følge af dødstrusler, som han modtog oven på en følelsesladet, politisk beslutning om i december 2017 at droppe USAs støtte til netneutralitet – princippet om, at al internettrafik er lige, og at dele af den derfor ikke må prioriteres frem for andre dele. Afbuddet i 2018 kom i sidste øjeblik.

Det politiske slagsmål om USAs statsbudget er gået i hårknude som følge af Donald Trumps insisteren på at få afsat et betydeligt milliardbeløb til opførelse af en mur langs grænsen til Mexico. Den skal forhindre ulovlig indvandring sydfra, men Demokraterne, som nu har overtaget flertallet i det ene af kongressens to kamre, vil ikke være med til at bevilge pengene, og de to parter står stejlt på deres synspunkter.

Derfor er der lige nu intet budget, og dermed kan embedsmændene ikke få løn.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Danske Mediedistributører.