Bryg din egen øl på Nespresso-maskinen

Hjemmebryggeriet er gjort simplere for ølelskerne.

Nu kan der brygges øl derhjemme efter samme system som Nespresso-kaffemaskinerne med små kapsler. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Det er ikke kun kaffedrikkerne, der hurtigt skal kunne få brygget, når behovet melder sig.

Nu kommer verdens formentlig første ølbrygningsmaskine.

LG Homebrew er den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics ølbrygningsautomat, som netop er blevet præsenteret på verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas i USA. Den fungerer ganske som en Nespresso-maskine, hvor man putter en kapsel i og derefter træffer nogle få valg, inden man trykker på knappen, og brygget begynder at løbe ned i glasset eller koppen.

Kaffekapslerne er erstattet af kapsler med malt, gær og forskellige smage. På et lille rullehjul vælger man, om man ønsker en IPA, en Pale Ale, en Stout eller en anden af fem øltyper.

Maskinen kan rumme omkring fem liter vand til brygningen og har en avanceret gæringsalgoritme, der sørger for, at resultatet bliver som forventet. Det tager omkring to uger at producere den ønskede øltype.

LG har brugt tre år på at udvikle maskinen, som – naturligvis – kan årvåges på afstand gennem en mobilapp, fordi den er koblet på hjemmets internetforbindelse.

Der er indbygget selvrensning.

Pris og lanceringstidspunkt er endnu ikke oplyst.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Danske Mediedistributører.