Sydbank forventer at tjene færre penge i 2019

Uroen på de finansielle markeder og svære rentevilkår ramte Sydbank i 2018. Sydbank forventer, at det indeværende år bliver endnu værre.

Sydbanks topchef, Karen Frøsig, har onsdag morgen præsenteret regnskab for 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Sydbank fik i 2018 et resultat efter skat på 1.156 millioner kroner, hvilket er på linje med bankens forventninger.

Årets resultat er dog 375 millioner kroner mindre i forhold til 2017 og forrenter den gennemsnitlige egenkapital med 10,2 pct.

»Miljøet for bankdrift er blevet betydeligt mere vanskeligt. Det negative rentemiljø kombineret med den skarpe konkurrence i sektoren har medført et fortsat pres på koncernens nettorenteindtægter og indtjeningskraften i bankerne presses nedad,« siger Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank.

»Derfor er det positivt, at vi fortsat kan levere en tocifret egenkapitalforrentning, der for 2018 er den bedste blandt de danske SIFI-banker. Det opnåede resultat skyldes først og fremmest arbejdsindsatsen fra Sydbanks mange dygtige medarbejdere,« tilføjer hun.

En del af spændingen var på forhånd taget ud af Sydbanks regnskab for fjerde kvartal, da banken allerede 18. december nedjusterede sine forventninger til helåret. Forventningerne til resultatet efter skat blev sænket til intervallet 1.150-1.225 millioner kroner, mens prognosen tidligere lød på 1.250-1.325 millioner kroner.

Mørke skyer i 2019

Hos Sydbank glæder man sig over, at kreditkvaliteten er så god, at banken kan tilbageføre nedskrivninger for 122 millioner kroner i 2018.

»Sydbank ønsker ikke at udvande kreditkvaliteten for at skabe udlånsvækst. Det opnåede resultat for 2018 sikrer et højt udbytte pr. aktie samt mulighed for igangsætning af et nyt aktietilbagekøbsprogram på 250 millioner kroner. Efter en samlet udlodning på 840 millioner kroner er banken fortsat velkapitaliseret,« siger formanden for Sydbanks bestyrelse, Torben Nielsen.

Banken forventer en begrænset vækst i dansk økonomi i 2019. Indtjeningen i alt forventes at være lavere end den realiserede indtjening i 2018. Der forventes en mindre stigning i basisomkostningerne i 2019. Nedskrivningerne i 2019 forventes at være på et lavt niveau, men usikkerheden om prisudviklingen i landbruget kan dog påvirke nedskrivningsniveauet, oplyser Sydbank.

Omkostninger med engangskarakter forventes at udgøre i niveauet 75 millioner kroner. Resultat efter skat forventes at være i intervallet 800-1.100 millioner kroner.