Spies lukker for salg af rejser

Rejsearrangøren Spies har mandag valgt at trække stikket til salget af rejser, som konsekvens af at ejeren Thomas Cook Group er gået konkurs. Det fortæller kommunikationschef Lisbeth Nedergaard i et interview om, hvad konkursen betyder for Spies.

Selv om Thomas Cook – ejerselskabet bag Spies – har ansøgt om konkurs, er det ikke ensbetydende med, at den danske rejsearrangør også er konkurs, understreger kommunikationschefen i Spies. Dog har man valgt midlertidigt at stoppe for salget af rejser. Foto: Enrique Calvo/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spies har mandag indstillet salget af rejser midlertidigt, efter at den britiske ejer bag Danmarks største rejseselskab, Thomas Cook Group, har ansøgt om konkurs.

Det oplyser Lisbeth Nedergaard, kommunikatioschef i Spies, og understreger, at konkursansøgningen kun gælder Thomas Cook Group – og altså ikke Spies eller den nordiske koncern.

»Vi har midlertidigt valgt at fokusere alle vores kræfter på de af vores kunder, som har et udestående. Det er ikke sådan, at vi decideret har stoppet for salget. Vi indstiller bare salget et øjeblik for at supportere dem, der er på vej hjem eller ud. Der er mange spørgsmål, og det vigtigste for os er at være klar ved telefonen og hjælpe dem, der har brug for hjælp. Dem, der vil købe, må så komme tilbage senere,« siger Lisbeth Nedergaard.

Hvor stiller det jer, at Thomas Cook Group er gået konkurs?

»Det stiller os der, at vi lige nu er ved at skabe os et overblik. Det er jo en kæmpe transaktion og en kæmpe gruppe med 22.000 ansatte og en omsætning på ni milliarder pund. Derfor er vi ved at finde ud af, hvad det har af konsekvenser for os på den korte og den lange bane,« fortæller hun.

Hvad med dem, som f.eks. har købt en rejse i efterårsferien, der er lige om hjørnet?

»Ja, det er lige om hjørnet, men for mig er det halve og hele timer og ting, der udvikler sig hele tiden. Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede. Men der er nogle ting, som skal være afklaret fuldstændigt, før jeg ved, hvad der videre sker,« siger Lisbeth Nedergaard, som anbefaler, at de kunder, som har købt en rejse til ude i fremtiden, holder øje med udviklingen på hjemmesiden.

Der bliver blandt andet spekuleret i et muligt frasalg af Spies. Er det et realistisk scenarie?

»Det ved jeg ikke. Jeg ved, at der har været en interesseret køber, men det er længe siden nu. Alt er vel realistisk, og alt kan vel sælges »at the end of the day«. Men det er ikke, fordi jeg har noget konkret på det. Jeg kan ikke sige andet lige nu,« siger Lisbeth Nedergaard.

I det seneste regnskab fra november 2018 kom Spies ud med det »tredjebedste resultat i selskabets historie«. Resultatet af den primære drift blev på 85 mio. kroner mod 98 mio. kroner året før. I samme periode voksede omsætningen fra 1.639 mio. kroner til 1.790 mio. kroner.