Søren stiftede Danmarks grønne maddarling: Nu giver han dommedagsprofeter og danske virksomheder en opsang

Forbud, udskamning og uhyggelige dommedagshistorier splintrer klimadagsordenen, lyder det fra Aarstiderne-stifter Søren Ejlersen. Han ser hellere, at man indgyder håb hos børn og unge, og at virksomhederne for alvor slår ned på deres eget CO2-aftryk.

Søren Ejlersen byggede Aarstiderne op fra bunden. Han appellerer nu til at endnu flere virksomheder, slår ind på en grøn kurs, når Danmark skal kickstartes oven på coronakrisen. Asger Ladefoged

På gulvet under Søren Ejlersens skrivebord står en grøn plastkasse med 15 glaskrukker fyldt op med forskellige frugter og grøntsager.

De er arnested for en af Søren Ejlersens mest markante kæpheste: fermentering – en gastronomisk disciplin, der kan føre til tilbehør og retter som kimchipasta, jordskokker med dildfrø eller for den sags skyld sauerkraut ved blot at sætte gang i en gæring ved hjælp af mælkesyrebakterier.