Skiftedag i toppen af dansk juiceimperium: »Har været mit liv i næsten 17 år«

Med øjeblikkelig virkning fratræder topchefen hos den danske juicekæde Joe & The Juice. Han bliver dog i virksomheden, ligesom den nye topchef også er hentet internt. Stifter og bestyrelsesformand Kaspar Basse mener, at man efter covid-19-pandemien har en unik mulighed for at opskalere Joe & The Juice betydeligt.

Sebastian Vestergaard har været topchef i Joe & The Juice siden begyndelsen af 2019. Nu afløses han af Thomas Nørøxe, der er fundet internt. Vestergaard fortsætter i selskabet, som han har været en del af i næsten 17 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er store skiftedag i toppen af det danske juiceimperium Joe & The Juice, hvor den administrerende direktør, Sebastian Vestergaard, er fratrådt med øjeblikkelig virkning.

Det skriver Sebastian Vestergaard selv på LinkedIn, ligesom Joe & The Juice også har udsendt en pressemeddelelse om rokaden i toppen.

»Over den seneste måned har jeg haft en konstruktiv dialog med bestyrelsen i Joe & The Juice. Det har ført til den konklusion, at jeg træder tilbage som administrerende direktør og fortsætter i en ny rolle med fokus på forretningsudvikling,« skriver Sebastian Vestergaard på LinkedIn.

I pressemeddelelsen fra virksomheden gøres det klart, at »beslutningen er truffet af bestyrelsen« efter en »konstruktiv dialog med Sebastian Vestergaard om den bedste måde at udnytte hans kompetencer«.

Ind på den øverste post kommer i stedet Thomas Nørøxe, som fra dags dato afløser Sebastian Vestergaard. Den fratrådte topchef bliver dog i virksomheden, hvor han fremover skal arbejde med forretningsudvikling.

Sebastian Vestergaard tiltrådte som topchef i Joe & The Juice Holding i februar 2019 og nåede således at være administrerende direktør i knap to et halvt år. Hans historik med juicekæden går dog meget længere tilbage.

»Joe & The Juice har været mit liv i næsten 17 år. Jeg blev CEO i en ung alder, og jeg er stolt af de resultater, der er blevet skabt i samarbejde med Joe-teamet inklusive Thomas Nørøxe,« udtaler Sebastian Vestergaard i pressemeddelelsen og uddyber, at han glæder sig til fortsat at bidrage til selskabets udvikling i sin nye rolle.

Den storsatsende juicekæde omsatte i 2019 for 1,18 milliarder kroner, hvilket rundt regnet er en tredobling af toplinjen på fem år.

Samtidig med ekspansionen har der dog været røde tal på bundlinjen i de seneste fire offentliggjorte regnskaber. I 2019 lød underskuddet på 333 millioner kroner, hvilket blandt andet hænger sammen med åbningen af 35 nye juicebarer det år.

Regnskabstallene for 2020, hvor den globale coronaepidemi begyndte sin hærgen, er endnu ikke offentliggjort.

Forretningen skal vokse »betydeligt«

Fra bestyrelsesformand og grundlægger af Joe & The Juice Kaspar Basse lyder det, at den nye topchef, Thomas Nørøxe, der kommer fra en stilling som personalechef i virksomheden, har leveret resultater inden for både investment banking og private equity.

»Thomas har desuden dyb respekt og forståelse for den unikke kultur i Joe & The Juice. Kombinationen af disse kvaliteter er det, vi har behov for nu, hvor vi efter covid-19-pandemien har en unik mulighed for at opskalere vores forretning betydeligt,« siger Kaspar Basse i pressemeddelelsen.

Samtidig roser han afgående topchef Sebastian Vestergaard, som var en af de første, Kasper Basse ansatte.

»Han har hævet over enhver tvivl været fuldt dedikeret til virksomheden i hele sin karriere. Under den vanskelige periode med covid-19 lagde Sebastian Vestergaard og resten af managementteamet fundamentet for vores kommende ekspansion af forretningen. Nu er det nogle andre styrker, der bliver brug for på topposten. Vi glæder os over, at Sebastian Vestergaard vil fortsætte som en del af Joe & The Juice-familien, og jeg vil gerne takke ham for hans store indsats,« udtaler Kaspar Basse.